Devlet, binlerce tablet alımı için ihale açtı

Fatih Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere binlerce tablet bilgisayar alımı için ihaleye çıktı.

Devlet, binlerce tablet alımı için ihale açtı

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı başladı. Milyonlarca öğrenci, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden online olarak uzaktan ve belli günlerde de sınıflarında yüz yüze eğitim alıyor.

Tablet ve bilgisayar fiyatları olağanüstü bir hızla artmaya devam ediyor. 140 dolarlık tablet, bir hafta içinde 160 dolara çıktı. TechnoPC’nin Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Yücel, tablet ve taşınabilir bilgisayar fiyatlarının artmaya devam ettiğini belirterek, “Tüm dünyada, özellikle tablet ve taşınabilir bilgisayarlara talebin pandemi sürecinden dolayı çok yüksek seyretmesi, üretim tarafında component, işlemci ve panel sıkıntısına neden oldu. Talebin, üretimden daha yüksek olmasından dolayı fiyatlar yüzde 40 seviyesinde artış gösterdi ve artış devam edecek görünüyor” dedi.

 Yücel, Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO), Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile 9 Ekim’de, "Tablet Bilgisayar Alımı Protokolü" imzaladığını anımsatarak, bu çerçevede DMO’nun, Fatih Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere binlerce tablet bilgisayar alımı için ihaleye çıktığını söyledi.

Ofis, teslimatlarda bine kadar tablet için 30 gün, bin ile 5 bin arası 45 gün, 5 bin üzeri için 60 gün süre belirledi. Yücel, dünya genelinde talebin çok yüksek olması nedeniyle tablet üretim süresinin 60 gün, teslimin de en erken 75 gün olduğunu söyledi.