Devlet geri ödemesiz 15 bin TL ödeyecek! Şartlar belli oldu! Devlet desteğine kimler başvurabilecek? Başvuru şartları nelerdir?

Devlet tarafından 15 bin TL para desteği verileceği duyuruldu. Geri ödemesiz şekilde yapılacak ödeme PTT şubelerinden T.C. kimlik kartı ile birlikte alınabiliyor. Peki, devlet desteğine kimler başvurabilecek? Başvuru şartları nelerdir?

Devlet geri ödemesiz 15 bin TL ödeyecek! Şartlar belli oldu! Devlet desteğine kimler başvurabilecek? Başvuru şartları nelerdir?

Devlet, vatandaşlara geri ödemesiz bir şekilde 15 bin TL para yardımında bulunuyor. Geri ödeme şartı olmayan bu destekten faydalanmak isteyenler PTT şubelerinden T.C kimlik kartı ile alabilecekler.

Devlet tarafından geri ödeme talebi olmayan toplam 15 bin TL destek ödemesi yapılıyor. Bu destek için başvuru şartları ve tüm detaylar belli oldu. Başvurular başladı. Destekten faydalanmak isteyen milyonlarca vatandaş, destek ödemesinin detaylarını araştırıyor. Geri ödemesiz 15 bin TL yardım ödemesi PTT şubelerinden sağlanacak. 

E-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile Destek Paketi Programı kapsamında muhtaç ailelere, aylık bin 250 TL olmak üzere bir yıl boyunca toplam 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak. Bunun yanı sıra yaptığı başvuru onaylanan ailelerin, çocuk sayısına göre aylık 350- 650 TL arası çocuk destek ödemesi de yapılacaktır. Bin 250 TL olan Aile Destek Paketi ile beraber çocuk destek ödemesi olan 650 TL parada eklendiğinde toplam bin 900 TL para desteği verilecektir.

Aile Destek Paketi'nden faydalanmak amacıyla başvuran ve onay alan vatandaşların ayrıca  çocuk destek bileşeni paketine başvurmalarına gerek yoktur. Sistem otomatik olarak çocuk sayısına göre destek ödemesini yapmaktadır. 

Aile Destek Programı nedir?

Dar gelirli hanelerin 2022 Haziran-2023 Mayıs tarihleri arasında en fazla 12 aylık bir süre ile ihtiyaç sahibi ailelere ödenen para desteğidir. Aylık gelire ve muhtaçlık durumuna göre hesaplanan bu destek ayda 850-bin 250 TL arası ödenmektedir. Ödemeler, PTT şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır.

Aile Destek Paketi'nden kimler faydalanabilir?

- Sosyal güvencesi olmayanlar

- Maddi zorlukları olanlar

- Eşi vefat etmiş dul

- Öksüz ve yetimler

- Bakıma muhtaç yaşlılar

- Engelli bireyler

- Kira da yaşayan ve kirasını ödemekte zorlananlar

E-devletten 15 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aylık 1250 TL toplamda 15 bin TL para yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapabilirler.

Aile estek Programı başvuruları e-devletten veya ikametgah adresinize bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından şahsi olarak gidip başvuru yapabilirsiniz.

Ödemeler PTT şubelerinden yapılmaktadır.