Devlet vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Tam 2852 liralık destekten hemen faydalanın!

Ekonomide zorlu koşulların globalleştiği şu dönemde, bakanlık ve STK’ların duyurduğu sosyal ve ekonomik destek paketleri vatandaşların yüzünü güldürüyor. Peki bakanlıkların yaptığı sosyal ve ekonomik destekler neler? Aile Bakanlığı ekonomik destekten kimler faydalanabilir? Çocuk eğitim desteği ne kadar? Çocuk eğitim desteği başvurusu nasıl yapılır? Çocuk eğitim desteği ne kadar? Çocuk eğitim desteği başvuru kriterleri neler? Tüm bu soruların cevabı haberimizde..

Devlet vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Tam 2852 liralık destekten hemen faydalanın!

Bakanlıklar ve STK’lar her geçen gün yeni destek paketleri açıklıyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan sosyal ve ekonomik desteklerle, vatandaşların refah seviyesinin artırılması amaçlanıyor. Bu desteklerden bir tanesi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait. Peki Aile Bakanlığı yardımından kimler faydalanabilir? İşte detaylar…

Çocuk eğitim desteği nedir?

Çocuk eğitim desteği, okul çağında çocuğu olan ailelere verilen sosyal ve ekonomik bir destek paketidir. Aile bakanlığı dar gelirli aileler için çocuk eğitim desteği vermektedir. Çocuk eğitim desteğiyle çocukların eğitim ihtiyaçlarının hafifletilmesi amaçlanmaktadır.

Devlet vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Tam 2852 liralık destekten hemen faydalanın! - Resim : 1

Çocuk eğitim desteğinden kimler faydalanabilir?

Aile Bakanlığı çocuk eğitim desteği, okul çağında çocuğu olan dar gelirli ailelere özel bir destektir. Okul çağında çocuğu olan aileler çocuk eğitim desteğinden faydalanabilir.

Aile bakanlığı çocuk eğitim desteği ne kadar?  

İhtiyaç sahibi olan ailelere yapılan çocuk eğitim desteği şu şekildedir:

 Okul öncesi eğitimi alan çocuklar için 1.584 TL

- İlköğretim eğitimi alan çocuklar için 2.376 TL

- Ortaöğretim eğitimi alan çocuklar için 2.535 TL

- Yükseköğretim eğitimi alan çocuklar için 2.852 TL

Çocuk eğitim desteği, hane başına düşen çocuk sayısına bağlı olarak değişmektedir.

Çocuk eğitim desteği başvurusu nereye yapılır?

Çocuk eğitim desteği almak için E-Devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılmaktadır. Uygun görülmeniz halinde başvurunuzun olumlu sonuçlanması takiben 1 ay sonra ödemeler yatmaktadır.