Devletten ev kadınlarına emeklilik desteği! Prim ödemelerinde destek olunacak. Emekli olmak isteyen ev kadınları bu rakamı ödemeli

Türkiye'de milyonlarca ev kadınının beklediği emeklilik haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ev kadınlarına emekliliği kolaylaştıracak yasal düzenleme Meclis'e geliyor. Ev kadınlarının sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Devletten ev kadınlarına emeklilik desteği! Prim ödemelerinde destek olunacak. Emekli olmak isteyen ev kadınları bu rakamı ödemeli

Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili kurumlar sosyal politikaları güçlendirecek ev kadınlarına prim desteği, her ailede bir sigortalı, vatandaşlık maaşına ilişkin çalışmaları hızlandırdı.

PRİMİN ÜÇTE BİRİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek. Ev kadınlarının emekliliğini desteklemek amacıyla isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Yeni açıklanan asgari ücretle birlikte 4 bin 292 lira olan isteğe bağlı sigorta tutarının üçte biri olan 1430 lirasını devlet karşılayacak. Emekli olmak isteyen ev kadınları sigorta primi için 4 bin 292 lira yerine 2 bin 862 lira yatıracak. Böylece verilecek yıllık destek 17 bin 160 lira olacak.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIĞIN 2 ZORUNLULUĞU VAR

Ev kadınları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta ile emekli olabiliyor. İsteğe bağlı sigorta yaptırmak için 18 yaşını doldurmak, sigorta zorunluluğu olan işlerde çalışmamak yeterli olacak.

Aylık en düşük isteğe bağlı sigorta primi 1 Temmuz itibariyle 4 bin 292 lira, en yüksek de 32 bin 192 lira uygulanacak. En düşük tutardan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev kadınlarının primlerinin 1430 lirasını devlet karşılayacak.