Devletten hane başına 4 bin TL destek! Başvuru şartları açıklandı, nakit olarak hesaba yatıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkımlara sebep olan deprem sonrası Afet bölgesi ilan edilen şehirlerimizdeki vatandaşlara yardım eli devletten geldi. Hane başına aylık 4 bin TL nakit yardım veriliyor. Başvuru şartları da açıklandı.

Devletten hane başına 4 bin TL destek! Başvuru şartları açıklandı, nakit olarak hesaba yatıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem tüm Türkiye’nin ciğerini yaktı. On binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Milyonlarca kişi ise evinden barkından oldu. Elinde avucundan ne varsa herşeyini depremle birlikte yerle bir olan evinin enkazına gömdü.

Devlet deprem bölgesinde olan vatandaşlar için yardım elini uzattı. Hane başına 4 bin TL destek verileceğini de açıkladı. Bu yardım afet bölgesinde devletin yapmış olduğu yardımlardan sadece biri... Aile başına yapılacak 4 bin TL’lik yardımın müracaat ve başvuru şartları da belli oldu.

Bu şartları taşıyan ve başvuru yapan her vatandaşın hesabına 4 bin TL nakit olarak yatıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 42 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. 448 binden fazla vatandaş ise bölgede tahliye edildi.

DEVLETTEN VATANDAŞLARA YARDIM

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında birçok iş yeri kapandı, ya da ağır hasar aldı. Milyonlarca vatandaş ise işsiz duruma düştü.

Afet bölgesindeki depremzedeler bu süreçte hayatlarına devam edebilmesi için devletten yardım eli geldi. Devlet her ay düzenli olarak nakit yardım desteği verileceğini duyurdu.

4 BİN TL NAKİT YARDIM DESTEĞİ

Destek ödemesinin ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Devletten yapılan duyuruya göre deprem nedeniyle işini kaybeden ya da iş yeri kapanan vatandaşlara işsizlik maaşı ya da kısa çalışma ödeneği alamamaları durumunda günlük 133,44 TL nakdi yardım verileceği bildirildi.

Yani aylık yardım tutarı 4 bin TL'yi bulacak. Bu yardım ödemesi kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan ve işsizlik maaşı alamayan kişiler için sağlanacak.

Devletten hane başına 4 bin TL destek! Başvuru şartları açıklandı, nakit olarak hesaba yatıyor - Resim : 1

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE İŞSİZLİK MAAŞI DA VAR

Ayrıca devlet bölgede işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği de sağlıyor. Normal şartlarda 5 Mart'ta yapılması gereken Şubat ayı işsizlik maaşı ödemeleri deprem bölgelerinde öne çekildi. Depremden etkilenen 11 ilde ödemeler 28 Şubat tarihinde yapılacak.

Ayrıca kısa çalışma ödeneği için de başvurular açıldı. Kısa çalışma ödeneği almak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.