Devremülk dolandırıcıları 50 milyonluk vurgun yaptı! "Devremülkleri yabancılara ederinin üstünde satacağız" diyerek 150 kişiyi dolandırdılar!

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çökertilen dolandırıcılık çetesi, vatandaşları, devre mülklerini yabancılara yüksek fiyatlarla satmak vaadiyle kandırdı. Ankara merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonlarda 37 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların bu yolla 150 kişiyi yaklaşık 50 milyon TL dolandırdığı anlaşıldı.

Emeğin, alın terinin, kolay para kazanma hırsına yenilişinin son örneği Ankara’da yaşandı. Vatandaşlar, kendilerine ait devre mülkleri ederinin çok üzerinde fiyatlarla yabancılara satmayı taahhüt eden dolandırıcıların hedefi oldu. Vatandaşlara, devre mülklerini yabancılara yüksek fiyatlarla satacaklarını söyleye dolandırıcılık çetesi, sahte sözleşmeler imzalatıp, reklam gideri altında para talep ettiler. Parayı aldıktan sonra ise sırra kadem bastılar.

Dolandırıcılar, lüks rezidanslarda iş yerleri kiralıyordu. Buralarda ağırladıkları vatandaşlara da bu yöntemle güven telkin ediyordu, ardından banka hesaplarını çeşitli yöntemlerle boşaltıyordu. 150 kişi bu dolandırıcılık çetesinin kurbanı oldu. Elde ettikleri haksız kazanç ise dudak uçuklattı. Bu yolla tam 50 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine operasyon için düğmeye bastı.

Eş zamanlı baskın yapıldı

Tv100'den Sertaç Murat Koç’un özel haberine göre, Ankara merkezli 17 ilde belirlenen 50 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda 37 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda belge ve materyale el konuldu. 19 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Kısa sürede yüksek kazanç vaadiyle yapılan tekliflere ihtiyatla yaklaşmaları çağrısında bulundu.