Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman? DGS başvuruları ne zaman alınacak? ÖSYM sınav takvimi 2023!

Üniversitelerin ön lisans programlarında okuyan veya mezun olanların eğitimlerini lisans düzeyinde devam etmelerini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Adaylar başvuru tarihleri ile DGS sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman? DGS başvuruları ne zaman alınacak? İşte ÖSYM sınav takvimi 2023!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman? DGS başvuruları ne zaman alınacak? ÖSYM sınav takvimi 2023!

Üniversitelerin 2 yıllık yüksekokul ve meslek yüksekokulu programlarından mezun olanların eğitimlerini 4 yıla tamamlamalarını sağlayan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adayların gözü başvuru tarihlerine çevrildi. Mezun olan halen öğrenciliği devam eden adaylar 2023 DGS başvuru tarihleri ile sınavın uygulanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM sene başında sınav takvimini ve DGS tarihlerini duyurmuştu. Peki, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman? DGS başvuruları ne zaman alınacak? 2023 DGS başvuru tarihleri!

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NE ZAMAN?

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak.

2023 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM’nin sınav takvimine göre DGS için başvuru tarihleri, 26 Mayıs-5 Haziran 2023 olarak belirlendi. Başvurusunu zamanında yapamayan adaylar da 13 Haziran 2023 tarihinde geç başvurusunu yapabilecek.

DGS’YE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, 26 Mayıs’tan 5 Haziran’a kadar ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.

2023 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 DGS sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.