Didim'de çıkan yangın paniğe neden oldu: Vatandaşlar sokağa döküldü

Aydın'ın Didim ilçesinde korkutan bir yangın meydana geldi. Makilik alanda çıkan yangın, vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Didim'de çıkan yangın paniğe neden oldu: Vatandaşlar sokağa döküldü

Didim’in Hisar Mahallesi Sağtur mevkiinde saat 21.00 sıralarında meydana gelen makilik yangını rüzgarın şiddetiyle geniş alana yayıldı. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle makilik alanda yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

SU KOVALARIYLA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDILAR

Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, rüzgarın da şiddetiyle geniş bir alana yayılan yangına, bir kaç noktadan müdahale etmeye başladı. Siteler bölgesine yakın olan yangın vatandaşları da sokağa dökerken, birçok vatandaş da kovalarla su taşıyarak alevleri söndürme çalışmalarına yardım etti.

50 DEKAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Alevlerin yanı sıra rüzgarla da mücadele eden ekipler, yangına 3 arazöz, 3 itfaiye aracı, 1 TOMA ve belediye su tankeri ile müdahale etti. Yoğun bir çabanın ardından alevler kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yapılan ilk tespitlere göre yangında 50 dekar alan zarar gördü.