Duyurdular! Dijital dolar testleri başladı

Merkez bankalarının blok zincir tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testleri devam ederken New York Fed, banka ve finans kurumlarıyla ortak gerçekleştirilecek dijital dolar testlerine başladı. 12 haftalık test sürecinde kurulacak teknoloji ile bankaların müşterilerinin kendi fonlarını temsil eden dijital para ihraç etme simülasyonunu yapmasına olanak tanınacak.

Duyurdular! Dijital dolar testleri başladı

New York Fed, merkez bankalarının blok zincir tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testleri devam ederken banka ve finans kurumlarıyla ortak gerçekleştirilecek dijital dolar testlerine başladı. 12 haftalık test sürecinde yeni bir network üzerinde çalışılacak. Söz konusu ağ ile bankaların müşterilerinin kendi fonlarını temsil eden dijital para ihraç etme simülasyonunu yapmasına olanak tanıyacak.

Yeni sistemin, dünyanın dört bir yanındaki bankalar ve hükümetler tarafından kullanılan sayısız sistem nedeniyle uzun ve yorucu bir süreç olan nakit para transferinde yaşanan sorunları çözebileceği öngörülüyor.

Citigroup Ödemeler ve İş Geliştirme Genel Müdürü Tony McLaughlin, bu ve bunun gibi projelerin daha geniş ele alınacak bir şekilde geliştirilebileceğini söyledi.

Wall Street'in en büyük bankaları yıllardır, bankalar arası ödemelerden ipotek ve sınır ötesi ticarete kadar her şey için işletmelerinde blockchain kullanımını araştırmıştı.

Kaynak: Bloomberg HT