Dikkat çeken istatistikler! Derbide kilidi onlar çözecek!

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanacak olan derbi müsabakasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Beşiktaş’ın bu maçtaki en büyük kozu şimdiye kadar oynadığı maçlarda 11 gol atan Aboubakar, Fenerbahçe’de ise 13 gol atan Edin Dzeko olacak.

Dikkat çeken istatistikler! Derbide kilidi onlar çözecek!

Trendyol Süper Lig’in 15.haftası kritik bir maça sahne olacak. Beşiktaş, 9 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak maçta Fenerbahçe’yi konuk edecek. Fenerbahçe ligde 37 puanla zirvede yer alırken Beşiktaş ise 26 puanla 3.sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ’TA ABOUBAKAR TAKIMIN EN GOLCÜSÜ

Bu önemli maçta forvetlere büyük iş düşecek. Ev sahibi Beşiktaş’ta Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar ligde 4, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 7 olmak üzere toplam 11 gole imza attı.

Dikkat çeken istatistikler! Derbide kilidi onlar çözecek! - Resim : 1

FENERBAHÇE’DE DZEKO FARK YARATIYOR

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli oyuncusu Edin Dzeko da takımının en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor. Dzeko bu sezon 11’i ligde olmak üzere, toplam 13 kez fileleri havalandırdı.

Dikkat çeken istatistikler! Derbide kilidi onlar çözecek! - Resim : 2

FENERBAHÇE’NİN HÜCUM HATTI ÇOK GOLCÜ

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon 37 gol atarken, ligin en golcü ekibi olarak dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko, ligde oynadığı 14 karşılaşmada rakip fileleri 11 kez havalandırdı ve gol krallığında Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi ile birlikte zirvede bulunuyor. Dzeko’nun dışında takımda ayrıca Sebastian Szymanski 7, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic de 6’şar kez gol sevinci yaşadı.

BEŞİKTAŞ’TA 4 OYUNCU ÖNE ÇIKIYOR

Süper Lig’de Beşiktaş, 14 maçta 21 gol kaydetti. Siyah-beyazlılarda Aboubakar 4 golle ligde takımı adına en çok skor üreten ismi oldu. Kartal'da Cenk Tosun, Omar Colley ve Alex Oxlade-Chamberlain de 3’er gole imza attı.