Dikkat çeken tarih! Dolar 2 lira olacağı tarihi verdi! 16 lira birden düşebilir!

Son bir yılda ciddi dalgalanmalar yaşayan dolar piyasası ekonomistler ve gazeteciler tarafından değerlendiriliyor. Dolar ile beraber altın ve gümüş gibi yatırım yapılan değerli madenlerin de fiyatları da değişime uğruyor. Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, kurları etkilerken vatandaşın kafasında yatırımı nasıl yapacağı sorusu var. Vatandaş bu durumda ne yapmalı? Dolar piyasası nereye gidiyor? Gazeteci Yazar Memduh Bayraktaroğlu, dikkat çeken ifadelerinde doların düşeceği tarihe yer verdi.

Dikkat çeken tarih! Dolar 2 lira olacağı tarihi verdi! 16 lira birden düşebilir!

Dolar kurundaki dalgalanmalar sürerken gelecekte neler olabileceğine ilişkin tahmin yürütülmeye devam ediyor. Küresel ölçekte yaşanan ekonomik kriz sebebiyle tüm ürünlerde inanılmaz bir yükseliş yaşandı. Bu beklenmedik değişim yüzünden geçmiş tahminlerde büyük bir yanılgı oldu. Doların yükselişi karşısında para birimleri korkunç değer kaybetti. Ancak umut hala var. Gazeteci Yazar  Memduh Bayraktaroğlu, yaptığı açıklamada doları düşürmenin formülünü söyledi ve net bir tarih verdi.

Resmi veriler baz alınarak yapılan tahminlere göre 2022 yılı sonunda dolar 21 TL'yi görecek. Bugünlerde 18 civarında seyreden dolar, vatandaşı etkilemeye başladı. Dolar kurunda yaşanan ani değişimler, küresel ekonomiyi etkilerken geleceğe dönük tahmin yapmak oldukça zorlaşıyor. Bu ekonomik ortamda vatandaşın yatırım konusunda kafası karışmış durumda. Yeni yılda ciddi değişimlerin yaşanacağı ve doların 16 birim birden düşeceği tahmin ediliyor.

Dikkat çeken tarih! Dolar 2 lira olacağı tarihi verdi! 16 lira birden düşebilir! - Resim : 1

Memduh Bayraktaroğlu 2023'ü işaret etti!

Korkusuz'da kaleme aldığı yazısında, Gazeteci Yazar Memduh Bayraktaroğlu, doların düşeceğine ilişkin açıklamaları okuyucuları şaşırttı. Bayraktaroğlu, yazısında doların 16 birim birden düşerek 2 TL seviyesine gerileyebileceğini söyledi. 1 doların 2,5 TL olacağı tarihi net bir şekilde yazan Memduh Bayraktaroğlu, “1 Ocak 2023’te 1 dolar 2.5 lira olacak” dedi.  

Yeni yılda düşüş var!

Dolar kurundaki hareketliliği etkileyen birçok faktör var. Özellikle pandemi, savaş gibi etkenler dünya ekonomisini oldukça sarstı. Türkiye'yi oldukça etkileyen bu durumun yıl başından itibaren değişeceğine işaret eden Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu, konuya ilişkin ciddi açıklamalarda bulundu. Bayraktaroğlu, “Takmayın kafanıza. 1 Ocak 2023’te 1 dolar 2.5 lira olacak. Nasıl mı? Liradan bir sıfır atılarak.” şeklinde yöntemini ifade etti.