Dikkat! Google uyarıyor... Gmail'inize gelen bu e-postayı sakın açmayın

Her zaman kullanmış olduğunuz Gmail'inize Google tarafından bu mail gelirse sakın tıklamayın. Şu sıralar yeni bir dolandırıcılık yöntemi dolaşımdave bu mesajın tuzağına düşmeniz durumunda kişisel verilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi siber hırsızların eline geçirebilir.

Dikkat! Google uyarıyor... Gmail'inize gelen bu e-postayı sakın açmayın

Gmailine gelen bu e posta Google markasını kullanıyor. Mailin konusu ise "Çevrimiçi Ödül Programı" şeklinde. Mesaj açıldığında ise Google'da 18.25 milyar arama yaptığınızı ve bunun bir ödül kazandırdığını öneriyor. Hemen aşağısında ise "Tebrikler! Şanslı Google kullanıcısı sizsiniz. Dünya çapında her 10 milyonuncu arama yapıldığında, şanslı bir kullanıcıya teşekkür hediyesi gönderiyoruz. Şanslı kullanıcı sizsiniz!" şeklinde devam ediyor. 

Mesajı alanlar daha sonra ödülü talep etmek için bir bağlantıya tıklamaya teşvik ediliyor. Ancak karşlığında hiçbir hediye olmadığı gibi sadece kötü amaçlı kişilerin ya da hackerların para ve kimlik bilgilerini ya da kredi kartı bilgilerinizi çalmak için kullanabilecekleri kişisel verileri sızdırmak için bir yöntem olduğu bilinmesi gerekiyor. 

Google kullanıcılarını bilgilendiriyor. Gelen kutularını kontrol ederken kullanıcılarını dikkatli olmaya ve şüpheli herhangi bir linkiş tıklamama gerektiği konusunda uyarıyor. 

Google kullanıcılarını bilgilendirdiği açıklamasında "Gezindiğiniz bir web sitesinden mobil cihazınızda veya bilgisayarınızda bir açılır reklamla karşılaşırsınız, "Açılır pencere, Google'dan bir hediye kazandığınızı iddia ediyor ve hediyeyi talep etmek için birkaç soru cevaplamanız isteniyorsa, açılır pencere ayrıca e-postanız veya diğer kişisel bilgilerinizi girmenizi de isteyebilir. Google bu formatta spontane ödüller sunmaz ve anketi tamamlayarak veya kişisel bilgilerinizi girerek ödül kazanamazsınız. Açılır pencereyi kapatın ve kişisel bilgilerinizi girmeyin" şeklinde bilgilendiriyor. 

Eğer Gmail kullanıyorsanız ve teknoloji devinden geldiğini iddia eden bir mesaj görürseniz çok dikkatli olun ve Google'ın kullanıcılarına herhangi bir türde ödül veya ödül sunmadığını unutmayın.