Dikkat! Saç düzleştirirken kanser olmayın!

Yapılan bir araştırma saç düzleştiren kimyasalların sık kullanımında rahim kanseri riskini iki katına çıkardığı belirlendi.

Dikkat! Saç düzleştirirken kanser olmayın!

Daha önce saç düzleştiren kimyasalların kadınlardan hormon bağlantılı bazı kanserlerle ilgisi olduğu tespit edilirken, yeni bir araştırma rahim ağzı kanseri riskinin de arttığını gösterdi.

CNN’de yer alan habere göre, araştırmada, saç düzleştiren kimyasalları daha çok kullanan siyah kadınların daha çok risk altında olabileceği belirtildi.

 Dikkat! Saç düzleştirirken kanser olmayın! - Resim : 1

Journal of the National Cancer Institute’de yayımlayan araştırma, son 12 ayda saç düzleştiren kimyasal kullanmayan kadınların yüzde 1.6’sının 70 yaşına geldiğinde rahim ağzı kanserine yakalandığı görülürken, kimyasalı sık kullanan kadınlarda bu oran yüzde 4 oldu.

Araştırmanın yazarlarından Chandra Jackson, rahim kanserinin nadir olduğunu vurgularken riskin iki katına çıkması sebebiyle dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 Dikkat! Saç düzleştirirken kanser olmayın! - Resim : 2

Araştırmada ABD’den 35-74 yaş arasında 34 bin kadının verilerine yer verildi. Siyah kadınların saç düzleştiren kimyasalları daha çok kullanması nedeniyle risk oranının artığı tespit edildi.

Araştırmacılar, saç düzleştirirken kullanılan kimyasalların markalarını ayrı ayrı araştırmazken, bu ürünlerin içinde bulunan bazı maddelerin riski oluşturduğunu belirtti.