Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı!

Son zamanlarda fenomen olan Hazar Ergüçlü’nün pavyonda yaptığı dansı, dans eğitmeni Metin Han yorumladı. Han, “Hobi amaçlı bir kadın gelip de ders almadı daha benden, hepsi bu işte çalışıyor oluyor” dedi. Han, 15 yıldır hiçbir konsomatrisin iki kez ders almadığını, gelen her yeni kadının da bu işi geçici olarak gördüğünü aktardı.

Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı!

Dans eğitmeni Metin Han, ‘İnci Taneleri’ dizisinin fragmanında Hazar Ergüçlü’nün pavyonda yaptığı dansın fenomen olmasının gerçek yüzünü anlattı. Han, 15 yıldır oyun havalarının özgün bir sentezini konsomatrislere öğretiyor.

Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı! - Resim : 1

Ankara gecelerinin pavyon hayatı, perşembe akşamı Kanal D’de başlayacak Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem başrolünde yer aldığı ‘İnci Taneleri’ dizisindeki dans sahneleri milyonların merak konusu oldu.

Bir fragmanlık görüntü, projede Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü’nün kostümünün benzerlerine satış patlaması yaratırken, oyuncunun sahnede canlandırdığı koreografi de ‘Dilber dansı’ diye fenomen oldu.

Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı! - Resim : 2

Amatörlerden profesyonellere, geniş bir kesime lisanslı şekilde dans eğitmenliği yapan Metin Han, Ankara oyun havalarının özgün bir sentezini konsomatrislere öğretiyor. 15 yıldır konsomatrislerle danslarının inceliklerini çalışan Han, tıp fakültesinde okuyan öğrencisi olduğunu ve devlet memuru olup, haftanın bazı günleri gizlice pavyonda çalışanları dahi bildiğini belirtti.

Han, “Hobi amaçlı bir kadın gelip de ders almadı daha benden, hepsi bu işte çalışıyor oluyor” dedi. Han, 15 yıldır hiçbir konsomatrisin iki kez ders almadığını, gelen her yeni kadının da bu işi geçici olarak gördüğünü aktardı.

‘ANKARA'DA ZİL OYUNU ŞART’

Bu dansa yükselen ilginin sebebi olan dizi fragmanını yorumlayan Han, şöyle konuştu:

Dansın yorumlamaları güzel. Giyim kuşam sadece daha transparan oluyor. Aslında aylar sürecek eğitimi, o kadar vakitleri olmadığı için altı saate indirdim. Çünkü ikinci şansları yok. O kadar uzun saat adapte olamazsa kadın, bir daha giremiyor oralara. Eskisi gibi çıkmanın mümkün olmadığı yerler değil artık ama çoğu kişi itilmişlikle, mecburiyetle çalışıyor. Bir yerde tutunamazsa da başka bir yerde iş bulamıyor. Ankara’da zil oyunu şart; kaşık değil ama bir kadın bilirse avantaj oluyor. Zilin yanında bir de kaşık çalan konsomatrisi bulduğunda biri himayesine alıyor. Ankara dışından gelip 2-3 gün otelde kalarak ders alan öğrencim de oluyor.

Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı! - Resim : 3

‘PAVYON DANSI TANIMLAMASINI SEVMİYORUM’

Anadolu Ateşi adlı dans grubunun genel sanat yönetmeni olan ve aynı zamanda Yılmaz Erdoğan’ın abisi Mustafa Erdoğan, “Dizinin daha yayınlanmadan bu kadar ilgi görmesi gurur verici. Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Dizinin bir sahnesinde, Ankara yöresine ait yerel dansların yine başkentin eğlence mekanlarındaki yorumlaması yansıtılıyor. Bunu da bizim eski dansçılarımızdan Elif, çok yetenekli bir oyuncu olan Hazar Ergüçlü’ye öğretti. Bu yorumun çok beğenilmiş olması güzel bir şey. Her ne kadar pavyon dansı tanımlamasını sevmesem de herhangi bir dans türünün bu kadar ilgi görmesi bizi sevindiriyor. Hem Elif güzel bir iş çıkarmış hem de Hazar Hanım yetenekli. Güzel dans etmiş. Anadolu Ateşi olarak dansın ilgi görmesine çok seviniyoruz ve destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dilber dansının gerçek yüzünü, dans eğitmeni anlattı! - Resim : 4