Dilencilerin 15 dakikası bin 200 TL

İzmir'de, zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde yakalanan bir dilencinin üzerinden bin 200 lira nakit para çıktı. Dilencinin bu parayı 15 dakikada topladığını öğrenen zabıta ekipleri şaşkınlığını gizleyemedi.

Dilencilerin 15 dakikası bin 200 TL

İzmir'in Konak ilçesinde bugün sabah saatlerinde, Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve yakınlarında çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, dilencilik yaparken gördükleri bir kişinin yanına gitti.

ZABITA ŞAŞKINA DÖNDÜ

E.G. isimli dilenci, topladığı paraları zabıtaya teslim etti. Zabıta ekipleri paraları saydı. E.G.'nin, bu paraları 15 dakikada topladığını söylemesi üzerine zabıta ekipleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. E.G.'ye idari işlem uygulandı.

"DUYGU SÖMÜRÜSÜNE KARŞI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Zabıtadan yapılan açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü olarak halkımızın alışveriş için yoğun olarak kullandığı Kemeraltı Çarşısı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve sorumluluk alanlarımızda dilencilere yönelik faaliyetlerimiz devam etmekte olup vatandaşımızın huzurunu bozan, duygu sömürüsü yapan kişilere karşı çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam etmektedir" sözlerine yer verildi.