Diphallia nedir? 5 milyonda bir görülen diphallia tedavisi nedir? Diphallia nasıl olur?

Diphallia nadir rastlanan bir bozukluktur. Diphallia nedir? Çift penislilik olarak bilinen rahatsızlık tıpta erkek bebeğin iki penis ile doğması durumudur. 5 milyonda bir görülen diphallia tedavisi nedir? Ölüm oranı yüksek olan rahatsızlık vatandaşları korkuttu. Diphallia nasıl olur?

Diphallia nedir? 5 milyonda bir görülen diphallia tedavisi nedir? Diphallia nasıl olur?

Diphallia, bir erkeğin iki penisle doğduğu nadir bir durumdur. Diphallia nedir? Son dönemlerde sıklıkla haberlerde yer alan bu rahatsızlık vatandaşları korkuttu. 5 milyonda bir görülen diphallia tedavisi nedir? Vatandaşlar bu rahatsızlığı araştırmaya başladı. Birçok hastalığa neden olduğu bilinen diphallia merak edildi. Diphallia nasıl olur? İşte, tüm detaylar haberimizde...

Diphallia nedir?

Diphallia, fetüsün gelişimi sırasında ortaya çıkan genetik bir durumdur. Diphallia 5 milyon doğumda 1 oranında meydana geldiğine inanılmaktadır. Araştırmalara göre; ilk diphallia vakası 1609'da İtalya'nın Bologna şehrinde ortaya çıktı. Her diphallia vakası birbirinden farklıdır. Çoğaltma miktarı her birine göre değişir.

Çift penislilik durumu tıpta erkek bir bebeğin iki penis ile doğması durumudur. Bu rahatsızlığa rastlama ihtimali oldukça düşüktür. İki penise sahip olmak tehlikeli değildir. Fakat, diphallia başka hastalıklara neden olur. Diphallia olan kişiler genellikle sindirim ve idrar yolu problemleri gibi birçok hastalıkla karşı karşıya gelirler. Schneider'e göre diphallia üç gruba ayrılır:

Diphallus glandularis: Sadece penis glansı çifttir.
Diphallus bifidus: İki parçalı penis (erektil doku bölünmüş).
Tam diphallia / çift penis: Erkek üyenin tamamen ikiye katlanması ve iki penise sahip olması.

Diphallia nedir? 5 milyonda bir görülen diphallia tedavisi nedir? Diphallia nasıl olur? - Resim : 2

Diphallia tedavisi nedir? 

Diphallia (çift penislilik) tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Diğer şekil bozuklukları da genellikle cerrahlar tarafından düzeltilir. İşlemden sonra hasta, diğer şeylerin yanı sıra idrara çıkmayı tamamen kontrol edebilmelidir. Ayrıca cerrahlar sinirlere zarar vermemek için operasyonda son derece dikkatli davranırlar. 

Her durumda, hastanın ya da vasisinin (ebeveynlerinin) istekleri diphallia tedavisinin seçiminde belirleyicidir. Operasyon çift penis için tek tedavi olmasına rağmen, onunla ilişkili tüm malformasyonların tedavi edilmesi gerekmez. Örneğin tek bir böbrek, vücudu yeterince detoksifiye etmek ve boşaltmak için yeterlidir. Küçük kalp kusurları bile ameliyat edilmez.

Diphallia nasıl olur?

Diphallia; fetüste hamileliğin 23. ve 25. günleri arasında bir sakatlanma, kimyasal stres ya da bozuk homeobox genler tarafından penisin oluşumu icin ürogenital sinüsün genital yumrudan ve rektumdan ayrılması sırasında yumurta hücre topluluğunun düzgün çalışmasının engellemesi sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir.