Diriliş Ertuğrul'a veda

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Twitter hesabından fotoğraf paylaşarak, "Bir hayal 150 bölüm destan oldu. Son senaryo. Diriliş Ertuğrul’a veda... Rabbim niyetimizi kabul eylesin" diye yazdı.

Diriliş Ertuğrul'a veda

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizileri arasında giren Diriliş Ertuğrul dizisi final yapma kararı aldı. Dizinin yapımcısı ve senaristi olan Mehmet Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla final yapacaklarını açıkladı. Diriliş Ertuğrul dizisi gelecek sezon ekranlarda olmayacak.

Dönem değişecek

Yapılacak değişikliğe göre Diriliş Ertuğrul biterken, yerine yeni bir dönem dizisi gelecek. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner ve Hande Soral gibi isimlerin paylaştığı dizi yeni sezonda dönem değişikliği yaparak yolunda devam edecek. Burak Özçivit iddialarının ortaya atılması sonrasında dizinin hayranları araştırma yapmaya başladı.

Senarist ve yapımcı Mehmet Bozdağ, daha önce Burak Özçivit ile fotoğrafını paylaşmıştı
Senarist ve yapımcı Mehmet Bozdağ, daha önce Burak Özçivit ile fotoğrafını paylaşmıştı

Diriliş Osman geliyor

Daha önce sosyal medya hesabından oyuncu Burak Özçivit ile fotoğrafını paylaşan Bozdağ "Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul" dizisi, 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle "Diriliş Osman" konseptiyle buluşacak. Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye yazdı.

Mehmet Bozdağ kimdir?

Mehmet Bozdağ (1983), Tekden Film Yönetim Kurulu Başkanı, Film Yapımcısı, Senarist.

Kayseri doğumlu olan Bozdağ, Sakarya Üniversitesi Tarih bölümü mezunu olup Yüksek Lisansını aynı üniversitede Sosyoloji alanında tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine “Ustalar, Âlimler, Sultanlar” isimli belgesel niteliğindeki filmin yapımcılığı ve senaristliği ile adım atmıştır.

İstanbul’da ikamet eden Bozdağ evli ve bir çocuk babasıdır.

Üniversite yıllarında birçok projede yer alan Mehmet Bozdağ, 2010 senesinde İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında “Ustalar, Âlimler, Sultanlar” isimli belgesel niteliğindeki filmin yapımcılığını ve senaristliğini yapmıştır.

Bozdağ TRT 1'de yayınlanan, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda hem fikri hem de manevi anlamda önemli bir dönemi ihtiva eden, Kayı Obası’nın 13. Yüzyıl’da yaşadığı olayları tarih biliminin ışığı altında yansıtan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin proje tasarımını, senaristliğini ve yapımcılığını yürütmektedir. Diriliş Ertuğrul dizisinin devam ettiği dönemde başlayıp Mayıs 2016 tarihinde sona eren Yunus Emre "Aşkın Yolculuğu" dizisinin de yapımcılığını ve senaristliğini yapmıştır.

Bozdağ, halen Tekden Film’in kurucu ortaklığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Burak Özçivit kimdir?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi’nden mezundur (2001). 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şu anda ise mankenliği bırakmıştır.

Burak Özçivit
Burak Özçivit

2005’te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World’e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve NetWork gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat’ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007’de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır.

Kanal D’de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl’den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin’i canlandırmıştır. 2011:2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır. 2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamran rolünü canlandırmıştır.

Çalıkuşu’nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen’le yeniden, bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyaz perdeye dönmüştü. 2015 yılında başlayan ve 2017’de final yapan Kara Sevda dizisinde rol almaktaydı.

Oynadığı filmler

2007 Musallat Suat
2013 Zarafa Hasan (Türkçe Dublaj)
2015 Aşk Sana Benzer Balıkçı Ali
2016 Kardeşim Benim Hakan
2017 Kardeşim Benim 2 Hakan

Oynadığı diziler

2006 Eksi 18 Murat
2007 Zoraki Koca Ömer Özpolat
2008 Baba Ocağı Güven
2010 İhanet Emir
2010 Küçük Sırlar Çetin Ateşoğlu
2011 Muhteşem Yüzyıl Malkoçoğlu Bali Bey
2013 Çalıkuşu Kamran
2015 Kara Sevda Kemal Soydere