Diş sağlığında sosyal medya etkisi! Kişiye özel gülüş dizaynı ön planda

Diş estetiği, gülüş tasarımı gibi sosyal konular sosyal medyanın etkisiyle son yıllarda çok fazla popüler oldu. Diş Hekimi Betül Yurteri, diş estetiğinin günümüzdeki trendlerinin dişlere zarar vermeden, minimal işlemlerle, dişleri kesmeden ya da çok minimumda aşındırmalar yapılarak elde edilen estetik uygulamalar olduğunu söyledi.

Diş sağlığında sosyal medya etkisi! Kişiye özel gülüş dizaynı ön planda

Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle diş estetiği çok fazla popüler olmaya başladı. Diş estetiğinin genel yüz estetiği trendlerinden etkilenmekte olduğunu vurgulayan Diş Hekimi Betül Yurteri, “Estetik trendler denilince yıllara hatta yüzyıllara göre belirli bazı yaygın akımların olduğunu biliyoruz. Örneğin geçmişte bir dönem dişlerin aralıklı olması modaydı. İnsanlar daha çekici görünmek için dişlerinin aralarında açıklık oluştururlardı. Bir dönem de ön iki dişin diğerlerinden çok abartı uzun olması modaydı. Bunlar gibi birçok trend belirli dönemde diş estetiğinde etkin oldu. Diş estetiğinin günümüzdeki trendi ise; dişlere zarar vermeden, minimal işlemlerle, dişleri kesmeden ya da çok minimumda aşındırmalar yapılarak elde edilen estetik uygulamalar.” dedi.

Diş sağlığında sosyal medya etkisi! Kişiye özel gülüş dizaynı ön planda - Resim : 1

Koruyucu diş hekimliğinin gelişmesi ile beraber diş dokusunu korumaya yönelik işlemlerin günümüz tedavi konseptini etkilediğini de sözlerine ekleyen Yurteri, “Örneğin, porselen laminalar, kompozit laminalar ve biyolojik diş beyazlatma dediğimiz biyomateryallerle yapılan diş beyazlatma uygulamaları, dişlerde aşınan çiğneyici yüzeyleri yerine koymak için yapılan onley restorasyonları, kemik oluşturma yöntemleri, diş eti oluşturma yöntemleri estetik diş hekimliğinin günümüzde temel tedavi tekniklerinden” dedi.

KİŞİYE UYGUN GÜLÜŞ DİZAYNLARI ÖN PLANDA

Diş estetiğinde kişiye özel gülüş dizaynlarının ön plana çıktığını vurgulayan Diş Hekimi Betül Yurteri, “Diş estetiğinde görselliğe gelince; kişiye uygun gülüş dizaynları ön planda. Yani haute-couture nasıl ki kişiye göre yapılan tasarıma dayanır, diş estetiğinde de günümüzde kişisel unsurları bir araya getirerek yapılan, kişinin doğal güzelliğini, bakımını açığa çıkaran estetik uygulamalar trend oldu. Tüm dişleri kestirip, piyano taşı gibi aşırı beyaz zirkonyum dişler yaptırmanın diş estetiği ile alakası yoktur.” diyerek sözlerini tamamladı” ifadelerini kullandı.