Dışarı çıkacaklar dikkat! 4 il için yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Temmuz yurtta hava durumunu yayınladı. Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre bugün ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Dışarı çıkacaklar dikkat! 4 il için yağış uyarısı

Yağışların Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Sağanak yağışların, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Yurdun hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle yurtta kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

4 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji yetkilileri Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) yağışların etkili olacağını duyururken vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.