Dişisini etkilemek için dans eden kuşları unutun, bu kuş dişisini etkilemek için bambaşka bir taktik kullandı. Taktiği hayran bıraktı

Dişisini etkilemek için dans eden kuşları unutun, bu kuş dişisini etkilemek için bambaşka bir taktik kullandı. Taktiği hayran bıraktı. "Yuvayı dişi kuş yapar" atasözünü yanıltan kuş, dişisini etkileme yöntemi olarak yuva yaptı. Günlerce ve gecelerce durmadan çalışan sabırla ve titizlikle ilmek ilmek işledi.

Ormanda kaydedilen video, hayran bıraktı. Eşini etkilemek isteyen pek çok erkek kuş, türüne özgü dansları kullanırken Afrika dokumacı kuşu ise eşini etkilemek için bambaşka bir taktik kullandı. "Yuvayı dişi kuş yapar" atasözünü bile yanıltan erkek kuş, günlerce ve gecelerce durmadan çalışan sabırla ve titizlikle ilmek ilmek işlediği yuvasıyla dişisini etkilemek istedi.

KULLANICILARDAN YORUM GELDİ

Kuşun bu hareketine ait görüntüleri izleyen sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda yorum geldi. O yorumlarından biri ise şöyleydi; "İşte bilinçli bir kuş türü. Bak evini düzgün inşa edene gidiyor, ne öyle dans ile vs ile etkilenmek."