Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: ABD, PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüşmesinin ardından kritik bir açıklama geldi. Fidan, "Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığımızı vurguladık. Bu konuda ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmesi gerek." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: ABD, PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile bir araya geldi. Washington'da temaslarını sürdüren Bakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü.

Bakan Fidan, Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca müzakerlerde gelinen son nokta değerlendirildi.

Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı da ele alındı. Bakan Fidan, Ukrayna'daki savaşın daha fazla uzamaması gerektiğini ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, siyasi bütünlüğü içinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"ABD, PKK’NIN UZANTILARIYLA OLAN İLİŞKİSİNİ KESMELİ"

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy Ankara'dan gelen bilgilendirmeyi şu sözlerle aktardı: Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığımızı vurguladık. Bu konuda ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmesi gerektiğini ifade edildi.

Azerbaycan - Ermenistan barış sürecinin desteklendiği ve burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya’nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi. Irak’ta siyasi istikrara verdiğimiz önemi kaydettik. Irak’ta yuvalanmış terör örgütleriyle mücadele konusu ele alındı.