Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Pile Yolu tepkisi! “Birleşmiş Milletler tarafsızlığını yitirdi”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, KKTC'de yaşanan 'yol yapımı' gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada BM'ye tepki göstererek, "Birleşmiş Milletler'in bu konuda tarafsızlığını yitirdiğini düşünüyoruz, KKTC'nin haklı pozisyonunu sonuna kadar destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Pile Yolu tepkisi! “Birleşmiş Milletler tarafsızlığını yitirdi”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ihracatı rekor kırmıştı. Bulgaristan üzerinden yapılan geçişlerimiz için Bulgar makamlarının desteği için teşekkür ediyorum.

Avrupa'da yaşayan vatandaşların ana güzergahı da Bulgaristan. Yoğunluğun mümkün olduğunca azaltılması için de iş birliği içindeyiz"

Maalesef ayın 18’inde de istenmeyen olayların olmasına vuku bulmuştur. BM’nin Ada’daki sivil ve askeri varlığının kendi içinde bir koordinasyonsuzluk içinde olduğunu biz gözlemlemekteyiz.

"BİZİM HOŞ KARŞILADIĞIMIZ BİR TAVIR DEĞİL"

Çünkü sivil temsilciyle KKTC yetkilileri arasında çok uzun süredir bu yol yapımıyla ilgili devam eden görüşmeler var. Onlara bu yolun yapımına ne zaman başlanacağı bildirilmiş olmakta. Buna rağmen hiç alışılmadık bir şekilde tartışmalı bölgeye BM’nin ‘ara bölge’ KKTC’nin ise kendi toprağı olarak nitelendirdiği tartışmalı bölgeye birdenbire BM araçlarının yığılması açıkçası bizim hoş karşıladığımız bir tavır değil.

"BM, TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ"

Biz bu hareketle BM’nin tarafsızlığını bu olayda yitirdiğine inanıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız sürecek. KKTC’nin bu konudaki haklı pozisyonunu sonuna kadar destekliyoruz.