Bakan Çavuşoğlu'ndan Avrupa Birliği mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği sürecinde gerilimin geride kaldığını ve önümüzde fırsat doğuracak bir dönemin başladığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Avrupa Birliği mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada AB ile ilişkilerde yeni döneme ilişkin, 'Gerilimi geride bıraktığımızı düşünüyorum. Önümüzde önemli bir fırsat var." dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye-AB ilişkilerinin mesafe katedebilmesi için geçmişteki hataların tekrar edilmemesi, AB'nin samimi, stratejik davranması gerekiyor. Gerilimi geride bıraktığımızı düşünüyorum. Önümüzde önemli bir fırsat var. Pozitif atmosfer iyi ama artık somut bir adım atmak gerekiyor.

Beklentimiz siyasi engel çıkarılmaması. Reformlarımız bu süreci destekleyecek. Vize serbestisinde aşama kaydedebiliriz." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "Elimizde bir göç mutabakatı vardı. Türkiye yerine getirdi, AB ise getiremedi. AB kendi değerleriyle çelişmeye rağmen Türkiye’nin aleyhinde oldu. Sonuçta Aralık zirvesi ile geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Şimdi pozitif bir diyalog var.

AB üyesi ülkelerin liderleriyle olumlu diyaloğumuz var. Somut adımlar atacak mıyız atmayacak mıyız. Karşılıklı adımlar atmalıyız. Türkiye üye ülkedir. Verdiğimiz sözleri tuttuk her türlü kriteri yerine getirmeye hazırız. Gümrük Birliği’ni güncelleyebiliriz. Vize için olumlu adımlar atabiliriz.Pozitif atmosfer iyi ama somut adım atmalıyız. Üyelik konusu önemli bir konu. Şu andaki tabloyu biliyoruz. AB’nin zaman oynamaması gerekiyor." dedi.