Bakan Çavuşoğlu'ndan Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine başlandığını söyledi. Çavuşoğlu, ülkede yaklaşık 16 bin vatandaşın olduğunu söyledi. Çavuşoğlu ayrıca Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da darbe çağrısına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Ukrayna'dan tahliyelerin başladığını söyledi.

"Kara yoluyla vatandaşlarımızı taşıma kararı aldık" diye konuşan Çavuşoğlu, "Yarından itibaren tahliyelerimize hız vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Tahliye için 2 bin 500 vatandaşımız başvuru yaptı" diyen Çavuşoğlu, "Çatışma öncesi 20 bin vatandaşımız vardı, şimdi 15-16 bin vatandaşımız var" şeklinde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "OECD'de de bazı kararlar alınacağını öğrendik" derken, "Batının iyi bir sınav vermediği ortada. Bu saldırı önlenseydi iyi bir sınav verilmiş olurdu" diye konuştu.

Montrö açıklaması

Ukrayna'nın Montrö talebi ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye taraf olduğu anlaşmalara her zaman uymuştur" ifadelerini kullandı. Montrö'nün 19. maddesinde bir geminin kendi üssüne dönme talebi olduğu takdirde izin verildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı, "Türkiye Montrö'yü tamamen uygulayacak" diye konuştu.

Putin'e 'darbe çağrısı' tepkisi

Putin'in darbe çağrısına tepki gösteren Çavuşoğlu, ''Bu çağrıyı yadırgadık. Doğru bir çağrı değil, kabul edilemez bir çağrıdır.'' ifadelerini kullandı.