Dışişleri Bakanlığı: Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir

Belçika'da PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına ve Türk toplumuna ait cami ve derneklere yönelik saldırılarının ardından Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gelişmelerin her düzeyde takip edildiğini belirtirken "Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir." ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı: Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir

Dışişleri Bakanlığı, PKK yandaşlarının 24 Mart'ta Belçika'daki Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik saldırısı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BELÇİKA’DA GÖREVLİ DİPLOMATİK TEMSİLCİLERİMİZ OLAY BÖLGELERİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMİŞLERDİR"
"Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir.

Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ, BATI AVRUPA'DA TOPLUMSAL BARIŞA VE KAMU DÜZENİNE TEHDİT"
Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir.

"OLAYLARDA CAN KAYBI YAŞANMAMIŞ, BAZI VATANDAŞLARIMIZ YARALANMIŞLARDIR"
Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları, Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır.

"GEREKLİ GİRİŞİMLERİMİZ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"
Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa'da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir."