Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim! Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı! İşte Hakan Fidan'ın ilk mesajları

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. "Bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü, hariciye teşkilatımızın temellerinin atılmasının 500'üncü yıl dönümünde büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullanan Hakan Fidan, "Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim! Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı! İşte Hakan Fidan'ın ilk mesajları

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti. Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Devir teslim töreninde Çavuşoğlu ve Fidan önemli açıklamalarda bulundu.

Görevini Hakan Fidan'a devreden Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Milletimiz verdiği yetki ve Cumhurbaşkanımızın takdiriyle büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Türk'ün olduğu her yerde devlet, devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Çok hızlı değişen dünyada geleneklere sadakat kadar, zamanın ruhuna göre hareket etmek gerekiyordu, biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hareket ettik. Girişimci ve insancıl dış politika ruhuyla dünyanın her yerinde menfaatimizi koruduk" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim! Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı! İşte Hakan Fidan'ın ilk mesajları - Resim : 1

8 yıl 6 ay 13 gün Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "8 yıl 6 ay 13 gün taşıdığım Dışişleri bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum. Hariciyemizi ve Milli İstihbarat Teşkilatımız güzide kurumlarımızdır. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım. Bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan ise, törende şu ifadelere yer verdi:

"MİT'te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri'ne atanmış olmamdan dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum. 

Kendisi devlet adamı, siyasetçi ve en önemlisi insan ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur. 2003 yılında TİKA Başkanlığına atanmamla başlayan 20 yıllık süreçte çok yakın çalıştığım ve bütün mensuplarının dünyanın her bir tarafında fedakarlıklarına bizzat şahit olduğum, pekçok mensubunu ismen tanıdığım hariciyemizin sorumluluğunu almaktır.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim! Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı! İşte Hakan Fidan'ın ilk mesajları - Resim : 2

"GÜVENLİĞİ VE REFAHI İÇİN ELİMDEN GELEN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİM"

Bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü, hariciye teşkilatımızın temellerinin atılmasının 500'üncü yıl dönümünde büyük gurur duyuyorum. Bu görevim esnasında milletimizin büyük bir takdirini kazanarak yeniden seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve temsil ettiği değerlere uygun şekilde devletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.

Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim. Devletimize ve Milletimize hayırlı olsun diliyorum.