Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan’daki yaşananlara ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, gerekli koşulların oluşması halinde arzu eden vatandaşların Sudan’dan ayrılmalı için gerekli yönlendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan çağrısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki iç karışıklıklara ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Sudan'daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz. Uygun güvenlik ve lojistik koşullar oluştuğu takdirde, arzu edilen vatandaşlarımızın Sudan'dan ayrılmalarını teminen gerekli yönlendirme yapılacak" İfadeleri kullanıldı.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Sudan Cumhuriyeti’nde Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan 2023 tarihinden bu yana devam eden şiddetli çatışmaları kaygıyla takip ediyoruz.

Mukaddes Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız bu günlerde kardeş kanının daha fazla akmaması ve sivillerin zarar görmemesi için her iki tarafı da sükûnete davet ediyoruz. Mevcut sorunların kalıcı şekilde çözüme ulaştırılmasının yegane yolunun diyalog ve uzlaşıdan geçtiğine inanıyoruz. Çatışmalardan etkilenen sivillere yardım elinin uzatılmasını teminen acilen insani ateşkes ilan edilmesinin ve ateşkese uyulmasının öneminin altını çiziyoruz. Bu hususta, Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz.

Sudan’daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz. Ülkedeki mevcut güvenlik koşulları, seyahat etmeye uygun olmayıp, vatandaşlarımızın bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır.

Uygun güvenlik ve lojistik koşullar oluştuğu takdirde, arzu eden vatandaşlarımızın Sudan’dan ayrılmalarını teminen, gerekli yönlendirme yapılacaktır

Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluk Çağrı Merkezimiz, vatandaşlarımızla yakın temas halindedir. Çağrı Merkezimiz, vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır.

Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Büyükelçiliğimizin duyuruları ile sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri, henüz Büyükelçiliğimize kayıt yaptırmamış vatandaşlarımızın, aşağıdaki telefon numaralarını arayarak, bilgilerini olabilecek talepleriyle birlikte iletmesi yararlı olacaktır.

T.C. Hartum Büyükelçiliği:

+249 90 094 27 3

+249 91 273 41 02

+249 90 028 54 58

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi:

+90 312 292 29 29