Diyarbakır ve Ağrı'da yasak geldi, vatandaşlar donakaldı. Kocaeli, İstanbul ve Yalova için de aynı karar alınabilir. Bu resmen felaket olur

Yaz sıcağının vurduğu Diyarbakır ve Ağrı'da barajların kurumasının ardından su kullanımına yönelik kısıtlamalar geldi. Meteorolojik kaynaklar su durumunun İstanbul'da da tehlikeli boyutlara gittiğini belirterek Marmara bölgesindeki illerimiz Kocaeli, Yalova ve İstanbul'da su kullanımına yönelik yasaklar gelme ihtimali olduğunu belirtti.

Diyarbakır ve Ağrı'da yasak geldi, vatandaşlar donakaldı. Kocaeli, İstanbul ve Yalova için de aynı karar alınabilir. Bu resmen felaket olur

Diyarbakır ve Ağrı gibi illerimizde yaz sıcağının etkisi nedeniyle barajlar, şehrin su ihtiyacını karşılayacak durumdan çok uzaklaştı. Yetkililer de tüm vatandaşların suya erişimi sağlamak amacıyla su kullanımı konusunda kısıtlamalar getirmek zorunda kaldı. Vatandaşlar bu durum karşısında adeta dona kaldı. 

İSTANBUL İÇİN DE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul için de tehlike çanları çaldığı öğrenildi. İstanbul barajlarında düşüş devam ediyor. Bugün itibarıyla doluluk oranı 35,12 seviyesine düştü. Bu da su kullanımı konusunda endişeleri beraberinde getirdi. 

"DÜŞÜŞÜN HIZINI AZALTMAK İÇİN YASAKLAR GÜNDEME GELEBİLİR"

Hava Forum tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "İstanbul barajlarında düşüş devam ediyor. Bugün itibarıyla doluluk oranı 35,12 seviyesine düştü. Diyarbakır ve Ağrı'da bugün alınan sulama kısıtlama kararlarının (bahçe sulama, halı/araç yıkama yasağı) benzeri, düşüş hızını azaltmak için, İstanbul'da gündeme gelebilir..."  

Kaynaklar sadece İstanbul değil Marmara bölgesindeki diğer illerimiz Kocaeli ve Yalova için de su kullanımına yönelik yasaklar gelme ihtimali olduğunu belirtti. 

Diyarbakır ve Ağrı'da yasak geldi, vatandaşlar donakaldı. Kocaeli, İstanbul ve Yalova için de aynı karar alınabilir. Bu resmen felaket olur - Resim : 1