Diyarbakır'da 33 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu!

Yeni bir vurgun haberi Diyarbakır'dan geldi. Müşterilerinden topladıkları altın, döviz ve paraları alıp kaçtıktan sonra yakalanan 6 kuyumcu ile ilgili soruşturmada, 166 mağdurun 33 milyon TL dolandırıldı.

Diyarbakır'da 33 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde kuyumcu dükkanı işleten C.Y., S.Y., E.Y., M.Y., M.Y. ve E.A., 23 Haziran'da müşterilerinden topladıkları yüklü miktarda altın, döviz ve TL ile ortadan kaybolunca, mağdurlar polise giderek şikayetçi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti.

Şüphelilerin Diyarbakır'dan ayrılarak Adana ve Osmaniye'ye gittikleri tespit edildi.

24 saatte yakalandılar

Her iki kentin polisiyle ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde, C.Y., S.Y. ve E.Y. Osmaniye'de, M.Y., M.Y. ve E.A. ise Adana'nın Pozantı ilçesinde 24 saat içinde yakalanıp gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y., S.Y. ve C.Y. tutuklandı. M.Y., E.A. ve E.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da 33 milyon TL'lik kuyumcu vurgunu! - Resim : 1

Kasalar, polis ekipleri tarafından açıldı

Savcılığın talimatıyla dün şüphelilerin çalıştırdığı 2 kuyumcu dükkanına gelen polis ekipleri, Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Şeyhşamil Mahallesi Muhtarı Metin Yaşar ve 2 avukat gözetiminde içeri girerek kasaları açtı. 2 ayrı iş yerinde ve şüphelilere ait otomobilde, 4 saat süren aramalarda bir miktar para ve altın bulundu.

Ele geçirilenler

Uzman polislerce yapılan aramalarda telefon, doküman, bilgisayar ile dijital verilere de el konuldu. Dijital verileri inceleme altına alınırken, ele geçirilen altın ve paralar adliyeye gönderildi.

Mağdurların toplam zararı 33 milyon TL

Bu arada soruşturma kapsamında daha önce 65 olan mağdur sayısı, 166'ya yükseldi. Mağdurların zararının ise toplamda 33 milyon TL olduğu bildirildi.