Diyarbakır'da heyelan nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışmalar sürüyor!

Diyarbakır'da dün meydana gelen şiddetli sağanak yağış bölgede olumsuz etkilere yol açtı. Aşırı sağanak yağış yollarda heyelanlara yol açarken, tarım alanları da olumsuz etkilendi. Kulp ilçesine bağlı, Aygün, Saltuk, Koçkar, Akçesır, Yuvacık ve Kayacık mahallelerine ait grup yollarına 18 iş makinesiyle müdahale edilerek, mezra yollarının açılması için çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır'da heyelan nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışmalar sürüyor!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Aygün Mahallesinde dün meydana gelen şiddetli sağanak yağış bölgede olumsuz etkilere yol açtı.
Yağışlar nedeniyle yollarda heyelanlar meydana gelirken, bazı tarım alanları da yağıştan etkilendi. Heyelanın etkisiyle birçok yol ulaşıma kapandı. Ayrıca, mahalle sakinlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için köylerine uzak kaynaklardan getirdikleri plastik su boruları da heyelanın etkisiyle zarar gördü.

Diyarbakır'da heyelan nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışmalar sürüyor! - Resim : 1
Sel baskınlarından dolayı kapanan Aygün, Saltuk, Koçkar, Akçesır, Yuvacık ve Kayacık mahallelerine ait grup yollarına 18 iş makinesiyle müdahale edilerek, mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.