Diyarbakır'da vatandaşlara sakın bu oyunu oynamaya kalkmayın. Ekipler sıkı denetime geçti

Diyarbakır'da büyükşehir belediyesine bağlı ekipler tarafından bayram öncesi denetimler sıklaştırıldı. Ekipler kent merkezindeki kasaplar ile marketlerin et reyonlarında denetim gerçekleştirdi. Vatandaşın sağlığıyla oynama şüphesi bulunan işletmelere uyarı yapıldı.

Diyarbakır'da vatandaşlara sakın bu oyunu oynamaya kalkmayın. Ekipler sıkı denetime geçti

Diyarbakır'da Zabıta Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki kasaplar ile marketlerin et reyonlarında fiyat ve hijyen denetimi yaptı.

ET ÜRÜNLERİNİN KONTROLÜ YAPILDI 

Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra etlerin son kullanma tarihleri, yetkili kesimhane mührünün olup olmadığı, etlerin muhafaza şartları ile renk ve koku konusunda et ürünlerinin kontrolü yapıldı.

KURALLARA UYMAYANLARA AĞIR CEZALAR GELECEK 

Yürütülen denetimlerde işletmelere uyarılarda bulunan ekipler, kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürecek.