Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, sokak kapatıldı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Çıplak han, bakımsızlıktan yıkılma noktasına geldi Sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yıllardır hanın bu durumda olduğunu ifade eden esnaf, gereğinin yapılıp sokağın açılmasını istiyor.

Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, sokak kapatıldı!

Merkez Sur ilçesi Savaş Mahallesi Altay sokak ile Dabanoğlu Mahallesi Çifte Han sokak kesişiminde bulunan tarihi han, yıllardır bakım yapılmaması nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Esnafının, yetkili kurumlara yaptıkları başvurular sonuçsuz kaldı. Tarihi hanın istinat duvarında çatlaklar oluştu. Bu sebeple Savaş Mahallesi Altay sokak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Sur Belediyesi yetkilileri ‘Bu yapı tehlike arz etmektedir’ yazısı astı.

Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, sokak kapatıldı! - Resim : 1

'Yetkililere çağrım, bir an önce bu sokağın açılması ve bu duvara bir çare bulunması'

Altay sokaktaki esnaflık yapan Fahim Satık konuyla ilgili şunları söyledi:

'Konuyu bütün yetkililere söylememize rağmen 20 yıldan bu yana duvar aynı bu şekildedir ve hiçbir yetkili de buna bir çare bulup da gelip ilgilenmedi. En son sabah geldiğimizde burayı kapalı gördük ve şaşırdık. Burada önceden yaşanan olaylardan dolayı esnafın mağduriyeti göz önünde bulundurulmadı. Esnaf burada zaten mağdur ve bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Çünkü bir sokak kapatılmaz. Halkın sıklıkla kullandığı, engelli, yaşlı ve az illerde bulunan sağlık ocağına gitmeye çalışan hasta insanlarımız var. Sokak kapatıldığı için bizler ve burada geçmeye çalışan vatandaşlar için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Yetkililere çağrım, bir an önce bu sokağın açılması ve bu duvara bir çare bulunmasını istiyoruz. Sesimizi duymalarını ve taleplerimize kulak vermelerini istiyoruz” dedi.

 

Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, sokak kapatıldı! - Resim : 2

Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, sokak kapatıldı! - Resim : 3