Doğada böyle bir özelliği duysanız da inanmayacaksınız. Ağzıyla 3 metreye kadar fırlatıyor avını domino gibi deviriyor

Doğada bazı canlılar, ilginç özellikleriyle kendilerinden söz ettiriyorlar. Bazen öyle özelliklere sahip oluyorlar ki, insanlar duysa bile görmeden inanmakta güçlük çekiyor. Bu canlılardan biri de okçu balıkları... Ağzıyla avına 3 metreye kadar su fırlatabilen bu yaratıklar, avlarını adeta domino taşları gibi devirip hızla mideye indiriyor. Bu ilginç özelliğe sahip okçu balıklarına ait görüntüler, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra binlerce kez görüntülendi.

Doğadaki canlılar, insanları şaşırtmaya devam ediyor. Hepsi farklı bir şekilde avını elde etmek için bir şeyler yapıyor. Okçu balıkları ise avlarını yakalamak için ok gibi 3 metreye kadar su atıyorlar. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, okçu balıklarının olduğu bir su kenarında elinde yem tutan kişi, okçu balıklarının elindeki yeme nasıl su fırlatarak elde etmeye çalıştığını gösterdi. O anları izleyenler, bu balıkların ilginç özelliklerine hayran kaldı. 

Doğada böyle bir özelliği duysanız da inanmayacaksınız. Ağzıyla 3 metreye kadar fırlatıyor avını domino gibi deviriyor - Resim : 1

OKÇU BALIKLARI

Doğada zaman zaman küçük balıkları da yemelerine rağmen çoğunlukla çeşitli karasal ve sucul omurgasızlarla beslenirler. Okçu balığı beslenme davranışı ile ünlüdür. Bu balıklar sarkan bitki örtüsü üstündeki böceklere su püskürterek onları suya düşürüp yerler. Adını bu özelliğinden almıştır, yetişkin balıklar yüzde 99 başarıyla hedeflerini vururlar. Suyun kırılma payını hesaplayarak avlarına su püskürtürler ve böylelikle avlarını ıskalamazlar. Yaklaşık 2.5 - 3 cm iken avlanmayı öğrenirler. Paludaryum türünde bir tank kurarak, üst kısmında bitki bulundurularak ve paludaryumun içine cırcır böcekleri ve meyve sinekleri koyularak doğadaki bu davranışı tekrar edilebilir. Akvaryum ortamında batmayan pul ve granül yemleri de kabul ederler, canlı veya dondurulmuş artemia ve kan kurdunu da beğenerek yerler.