Doğada çekilebilecek çok nadir bir fotoğraf Türkiye'de kaydedildi. Kış uykusuna yatmayan hayvan ile süper istilacı aynı karede

Doğada çekilebilecek çok nadir bir fotoğraf Türkiye'de çekildi. Kış uykusuna yatması beklenen bir ayı ve kavgaya tutuşan iki domuz ormanlık alana yerleştirilen fotokapan ile görüntülendi. "Süper istilacı" olarak bilinen domuzların Amerika'da her tarafa yayılabileceği konuşuluyor.

Doğada çekilebilecek çok nadir bir fotoğraf Türkiye'de kaydedildi. Kış uykusuna yatmayan hayvan ile süper istilacı aynı karede

Kütahya'da ormanlık bir alana yerleştirilen fotokopan doğada çekilebilecek çok nadir bir  görüntüyü kaydetti. Yaban hayatı gözlemlemek için ormanlık alan yerleştirilen fotokapan  kavgaya tutuşan iki domuzu ve meraklı gözlerle kavgalarını izleyen bir ayıyı görüntüledi. 

Yaban hayatı fotoğrafçısı İbrahim Tunca tarafından kent merkezi yakınındaki ormanlık alana konulan, fotoğraf ve video çekme özelliğine sahip fotokapanlar ayı ve domuzları görüntüledi.Doğada çekilebilecek çok nadir bir fotoğraf Türkiye'de kaydedildi. Kış uykusuna yatmayan hayvan ile süper istilacı aynı karede - Resim : 1

KIŞ UYKUSUNA YATMAYAN AYI KAVGA EDEN DOMUZLARI İZLEDİ

Kayıtlarda, bir bozayının fotokapana meraklı bakışlarla yaklaşması, domuz sürülerinin hareketleri ve iki domuzun kavgası yer aldı.

İbrahim Tunca, gazetecilere, doğayı ve yaban hayatını çok sevdiğini, bu nedenle kayıt altına aldığını söyledi.

''ORMANLIK ALANA YERLEŞTİRDİĞİM FOTOKAPANLAR İLE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER KAYDEDİYORUM''

Kütahya'nın orman zengini bir il olduğunu, dolayısıyla yaban hayatının da eşine az rastlanır şekilde çeşitlilik gösterdiğini belirten Tunca, "Güzel ve ilginç görüntüler elde edebilmek için saatlerce doğada kaldığım oluyor. Ormanlık alana yerleştirdiğim fotokapanların böylesine güzel ve ilginç görüntüleri kaydetmesi beni de mutlu ediyor. Bu işi hobi olarak severek yapıyorum. Doğa insana huzur veriyor." diye konuştu.

AMERİKA'DA VE KANADA'DA BÜYÜK İSTİLAYA HAZIRLANIYORLAR

Öte yandan Türkiye'de de çok sayıda bulunan süper istilacı domuzlar hakkında Amerika ve Kanada'dan gelen haberler hiç iyi yönde değil. Bu ülkelerde sürekli üremeye devam eden domuzların yakın zamanda her yeri kaplayabileceğinden endişe ediliyor. Türkiye'de de son dönemde domuz popülasyonunda ciddi bir artış olduğu biliniyordu. 

 

Tunca, doğayı ve yaban hayatını korumanın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.