Doğada karanın en korkunç hayvanlarından biri bu sefer suya girdi... Dev rakibini kovaladıktan sonra boynundan tutup tuş etti

Karada yaşayan en vahşi hayvanlardan 2 si bir nehrin ortasında karşı karşıya geldiğinde olmasını bekleyeceğiniz muhtemel bir senaryo yaşanabilir. Saldırıya geçen koca cüsseli boz ayı ile geyiğin mücadelesi nehrin üzerinde görenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Temmuz ayında yaban hayatı fotoğrafçısı Bob Chadwick, bir boz ayının nehrin ortasında başarılı bir şekilde geyik avladığını belgeledi. Yüksek çözünürlüklü görüntüler o kadar net ki, Alaska'nın iki ağır sikleti arasındaki destansı savaştan fışkıran suyu ve kanı görebilirsiniz.

Chadwick, Instagram hesabından o anlara ait kaydettiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde dev geyiğe doğru hucum eden ayı bir süre geyiğin üstüne çıkmak için mücadele ediyor. Amacında başarılı olan ayı dili dışarı çıkmış geyiği nehrin kıyısına kadar sürükleyerek ziyafet için hazırlanıyor.

LEŞİ NEHRİN KENARINA SÜRÜKLEDİ

Bu şok edici karşılaşmayı kameraya kaydeden tek kişi Chadwick değildi. Bu yazın başlarında Field & Stream, balıkçılık rehberi Sam Vassar tarafından paylaşılan ve Chadwick'in muhteşem fotoğraflarından daha az canlı ayrıntılara sahip olsa da yaban hayatı etkileşiminin tamamını gösteren bir video hakkında haber yapmıştı. Video, ayının devasa leşinin üzerinde durmasıyla sona eriyor.

Milli Park Servisi'ne göre , ABD'deki boz ayıların yüzde 95'i Alaska'da yaşıyor. Kahverengi ve boz ayılar aynı türün farklı isimleridir. Temel ayrım, kahverengi ayıların kıyı bölgelerinde yaşaması, boz ayıların ise yaşamamasıdır.