Doğadan hızla yok olan bir canlı hayvanat bahçesinde doğdu. Yetkililer onu gördüğünde sevinçleri içlerine sığmadı

Doğada hızla yok olan bir canlı olan okapi hayvanat bahçesinde doğdu. Çok özel bir tür olan hayvanın doğumuna şahit olan yetkililer sevinçten havaya uçtu.

Doğadan hızla yok olan bir canlı hayvanat bahçesinde doğdu. Yetkililer onu gördüğünde sevinçleri içlerine sığmadı

Doğada hızla yok olan ve oldukça ender bir canlı Cincinnati Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi'nde dünyaya geldi. Çok özel bir türün örneği olan canlının doğumuna şahit olan yetkililer sevinçten yerinde duramadı. 

Hayvanat bahçesi yetkililerine göre, yakın zamanda Cincinnati Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi'nde zürafa ile akraba olan nadir ve nesli tükenmekte olan bir türün üyesi dünyay geldi.Hayvanat bahçesi yetkililerinin erkek çocuk olarak duyurduğu okapi'nin, annesi Kuvua ve babası Kiloro'nun çocuğu olarak 17 Aralık'ta dünyaya geldiği belirtildi.

ANNESİ HER İHTİYACI İLE İLGİLENİYOR

Cincinnati Hayvanat Bahçesi'nin kıdemli bekçisi Renee Carpenter, açıklamada "Bu Kuvua'nın dördüncü buzağı ve o muhteşem bir anne" açıklamasını yaptı. “Küçüğün her ihtiyacıyla ilgileniyor. Buzağı güçlü ve sağlıklı görünüyor. Aynı zamanda süper yumuşak ve tüylü.” Hayvanat bahçesi yetkililerine göre, anne ve bebek kış boyunca perde arkasında bağ kurmaya devam edecek ve ziyaretçiler baharda onları hayvanat bahçesinin okapi bahçesinde görebilecekler.

Genç okapi, 1989'dan bu yana Cincinnati Hayvanat Bahçesi'nde doğan 18. çocuk oldu. Hayvanat bahçesinin tahminlerine göre dünya çapında yaklaşık 15.000 okapi var. Habitat tahribatı ve kaçak avcılık türün popülasyonuna zarar verdi.Okapiler, Uluslararası Doğanın Korunması Birliği'nin Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi'nde nesli tükenmekte olan türler arasında yer alıyor .

ZÜRAFANIN EN YAKIN AKRABASI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne özgü hayvanlar zürafanın en yakın akrabasıdır. Türler benzer vücut yapısına sahiptir ancak okapilerin boyunları daha kısadır.Ayrıca dört bacağın tamamında yatay siyah ve beyaz çizgili kırmızımsı kahverengi renkleri ile de karakterize edilirler.

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, "Bu benzersiz işaretler yavruların yoğun ormanda annelerini takip etmelerine yardımcı oluyor" ifadesine yer verildi.

 

Doğadan hızla yok olan bir canlı hayvanat bahçesinde doğdu. Yetkililer onu gördüğünde sevinçleri içlerine sığmadı - Resim : 1