Doğal gaz desteği verilecek! PTT'den 2 bin 500 TL ödenecek, detaylar açıkladı! Doğal gaz desteğinden kimler faydalanabilir?

Dünyadaki enerji sorunu yaşanmaya devam ederken kışın da gelmesiyle birlikte doğal gaza gelen artışlar cepleri yakmaya başladı. durum böyle olunca devlet tarafından doğal gaz desteği yapılacağına yönelik açıklamalar yapıldı. Doğal gaz desteğinden faydalanmak için başvuru yapmak gerekiyor. İşte doğal gaz desteğine ilişkin detaylar...

Doğal gaz desteği verilecek! PTT'den 2 bin 500 TL ödenecek, detaylar açıkladı! Doğal gaz desteğinden kimler faydalanabilir?

Doğal gaz faturasını ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlar için devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. Eylül ayından bu yana yapılan ödemeler Aralık ayında da devam ediyor. Doğal gaz desteğinden faydalanmak için başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlara 2 bin 500 TL doğal gaz desteği yapılıyor. 

Doğal gaz desteğine nasıl başvurulabilir?

Doğal gaz desteği için yapılan başvurular bakanlık tarafından inceleniyor. İncelemenin ardından onay verilen dar gelirli vatandaşlara ödeme yapılıyor. Yapılan doğal gaz ödeneği, şehirden şehre farklılık gösterebiliyor. En fazla ödenen mebla 2 bin 500 TL olarak belirlendi ve bu tutar ihtiyaç sahibi ailelere tek seferlik olarak ödeniyor. E-devlet üzerinden T.C. kimlik kartı ile birlikte kolaylıkla başvuruda bulunabiliniyor. Sonuç geldikten sonra tek seferlik bu 2 bin 500 TL doğal gaz ödeneğinden faydalanılıyor.

Doğal gaz ödeneği değişiklik gösterebiliyor

Doğal gaz ödeneklerine Türkiye sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlar başvuru yapabilir. Ancak başvurunun onaylanması halinde farklı şehirlere yapılan ödemeler de farklı olmaktadır. Şehirlerin bulunduğu bölgeye göre, tüketilen doğal gaz miktarına göre ödeme yapılmaktadır. 

Doğal gaz desteğine yapılan başvurulara çok kısa sürede dönüş yapılıyor. Olumlu geri dönüş yapılması halinde tek seferlik 2 bin 500 TL ödeme yapılıyor. Dar gelirlerin temel ihtiyaçlarından biri olan ısınma konusunda yapılan devlet desteği ile hanelerin rahat etmesi sağlanıyor. 

Doğal gaz ödeneğinden kimler faydalanıyor?

Doğal gaz ödenekleri geçim sıkıntısı yaşayan ailelere ve kişi başı asgari ücretin üçte birinden az kazancı olan ailelere verilmektedir. Bu hanelere başvuru yapmaları halinde kısa sürede doğal gaz desteği ödenmektedir. 

Ödemeler, bölgeye ya da şehre göre değişebiliyor. Şehir ne kadar soğuk ise miktarda ona göre daha yüksek oluyor. Doğal gaz destek ödemeleri için başvurular Aralık ayında da devam ediyor.