Doğanın mucize canlılarından bir tanesi daha. Dilini sondaj gibi toprağın altına gönderiyor, avları tek tek yapışıyor

Doğanın mucizevi canlılarından birisi olan pangolinin videosu görenleri hayrete düşürdü. Dilini sondaj gibi toprağın altına gönderen hayvan, avlarını tek tek diliyle topluyor. Karıncaların yuvalarına giden yolları keşfeden ve uzun yapışkanlı dilini o yollara sokan canlı, karnını bu şekilde toprak altındaki karıncalar ve termitler ile doyuruyor.

Doğanın mucizevi hayvanlarından biri olan pangolinin kaydedilen görüntüleri, izleyenleri hayrete düşürdü. Görüntülerde, toprağın altındaki karınca yuvalarına giden yollara dilini sokarak karnını doyurmaya çalıştığı görülen pangolinin görüldü. Toprağa ağzını dayayarak öylece bekleyen canlı, o sırada uzun ve yapışkanlı diliyle karnını doyurmak için her yer taradı. Diline yapışanı mideye indirdi. 

Doğanın mucize canlılarından bir tanesi daha. Dilini sondaj gibi toprağın altına gönderiyor, avları tek tek yapışıyor - Resim : 1

CANLI ÇAM KOZALAKLARI

Pangolin, çoğunlukla Uzak Doğu’da görülen pullu memeli bir hayvandır. Gececil olan bu hayvanlar, gündüzleri kazdıkları çukurlarda, ağaç ve kaya kovuklarında saklanırlar. Pangolinler “canlı çam kozalakları” olarak adlandırılırlar. Pangolin, baş, sırt, kuyruk ve bacakları kaplayan, birbirinin üstüne binen iri, kahverengi pullardan oluşur. Uzun ve yapışkan dokulu dil yapısı vardır. Genellikle termit, karınca, pupa, larva, yumurta, kısacası yuvada ne varsa diliyle zorlanmadan toplayarak yer.