Elon Musk Twitter ile Dogecoin manipülasyonu yaptı! Dogecoin yükseldi! Analistler ne diyor?

Kripto paralarda dalgalı seyir devam ederken Elon Musk’ın son hamlesi Dogecoin’de hareketliliğe neden oldu. Elon Musk'ın Twitter logosunu Dogecoin logosuyla değiştirmesiyle Dogecoin’de fiyatlamalar gerçekleşti. Peki, Analistler ne diyor? Elon Musk Twitter ile Dogecoin manipülasyonu mu yaptı? İşte detaylar…

Elon Musk Twitter ile Dogecoin manipülasyonu yaptı! Dogecoin yükseldi! Analistler ne diyor?

Kripto paralarda ABD hükümetinin sattığı Bitcoin’in ardından düşüşler yaşanmıştı. Son 24 saatte Bitcoin ve Etherum fiyatlanırken dün akşam saatlerinde Elon Musk’un hamlesi Dogecoin’de hareketliliğe neden oldu.

DOGECOIN’DE SON DURUM NE?

Elon Musk'ın Twitter logosunu Dogecoin logosuyla değiştirmesiyle bugünün en çok hareket edeni son 24 saatte yüzde 24,55 artan DOGE oldu.

ANALİSTLER ELON MUSK’UN HAMLESİ İLE İLGİLİ NE DİYOR?

DOGE, Elon Musk tarafından twitlenen ve Twitter logosunun Dogecoin logosuna dönüşebileceğini ima eden resmin ardından yükselişe geçti. DOGE, Elon Musk'ın yorumlarının veya açıklamalarının genellikle spekülatif token hareketleri neden olduğu için yıllarca eleştirildi. Analistler, “yükselen fiyatın hala spekülatif nitelikte olduğu ve ayrıntıların Twitter yönetimi tarafından açıklanacağı belirtilmelidir.” yorumları yapıyor.

Analist Betül Yavuz Doge coin ile ilgili şunları söyledi:

"Elon Musk’ın twitter logosunu Doge Coin simgesi ile değiştirmesiyle birlikte Doge Coin’de %37’lik bir yükseliş gözlemlendi. 

Doge, dünkü yükselişle birlikte hem 200 günlük ortalama hem de düşen majör trendini kırarak %37 civarında bir artış gösterdi. Yeni güne de yeşil mum ile başlayan Doge bu sabah saatlerinde 0.09837$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Olası yükseliş hareketinin devam etmesi halinde dün ve bugün test ettiği 0.10035$ seviyesini test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından en son Aralık 2022 ‘de görülen 0.11204$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

Olası bir geri çekilme halinde ise 0.09212$ ilk destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor bu seviyenin kırılması halinde düşen majör trend çizgisi olan oldukça kritik seviye 0.08728$ seviyesi test edilebilir."