Doğu Demirkol'dan yıllar sonra gelen itiraf: Kendimi aşağılık biri gibi hissetmiştim

Komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol, kariyerinin başında yaşadıklarını anlattı. Katıldığı "Yetenek Sizsiniz" yarışma programında yaşadıklarının anlatan Demirkol, "Kendimi aşağılık biri gibi hissetmiştim" diye konuştu.

Doğu Demirkol'dan yıllar sonra gelen itiraf: Kendimi aşağılık biri gibi hissetmiştim

Çocukken özgüvenli olmadığını söyleyen Doğu Demirkol, "Mesela okulda insanların önüne çıkacağım zaman hep çok heyecanlanırdım. İnsan önüne çıkabilme yeteneğim yoktu. İlkokul hocam komediye meyilli olduğumu anlamıştı. İlkokul öğretmenim beni komedyen olarak yetiştirmiş. Annem avukat, babam ise doktor. Konservatuvar okumama sıcak bakmayabilirlerdi" dedi.

"AŞAĞILIK BİRİ GİBİ HİSSETMİŞTİM"

Yıllar önce 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasına katılan, ancak seyirci tarafından yuhalanan Demirkol, Sözcü'nün haberine göre o programdan sonra neler hissettiğini de paylaştı:

"Yuhalandıktan sonra bir müddet kendimde hırslanacak gücü bulamadım. Kendimi aşağılık biri gibi hissetmiştim. Babam televizyonda görünce 'Akşam eve gelme, annen iyi değil' dedi. Hak ederek yuhalandım. Kendim olmaya o yarışmadan sonra karar verdim."

"NURİ BİLGE CEYLAN'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Ahlat Ağacı' filminde başrol oyuncularından biri olan Doğu Demirkol, usta yönetmen için ise şunları söyledi:

"Bence Nuri Bilge Ceylan'ın dehası, bütün olumsuzluklara rağmen derdini anlatmaya çalışan bir genç aradığını söylemesidir. Ben de Nuri Bilge Ceylan gibi ayrıntıcıyım. Onun ayrıntıcılığı beni mutlu etti. Nuri Bilge Ceylan'dan çok şey öğrendim."

"SABAH UYANMAMIZ, İÇTİĞİMİZ SU BİLE MUTLULUK SEBEBİ"

Mizahın hayattaki motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Demirkol, "Her şeyle ilgili şaka yapabilirim. Ama kimseyi incitmemeye özen gösteririm. Neşeli olmayan insana tahammül edemiyorum. Sabah uyanmamız bile, içtiğimiz su bile mutluluk sebebi" diye konuştu.

"İNSANIN KENDİ OLABİLMESİ ÇOK KIYMETLİ"

Doğu Demirkol sözlerine şöyle devam etti: Heyecanlıyken abdest alıp, 7 Ayetel Kürsi okurum. Böyle bir ritüelim var. İnsanın kendi olabilmesi, şahsına münhasır olabilmesi çok kıymetli. Son zamanlarda kendimi göz ardı ettiğimi kız arkadaşım sayesinde fark ettim. Artık kendime de kendim olduğum için teşekkür etmeyi öğrendim.