Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda

Doğum yaptıktan sonra günde yüz kere tuvalete gitmek zorunda olan kadın, durumun doktor hatası olduğunu iddia ederek 300 bin Euro tazminat istemiyle dava açtı.

Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda

Bir kadın kliniğinde doğum yapan kadın, doğumun ardından günde yaklaşık yüz kez tuvalete gitmeye başladı. Yaşadığı sağlık probleminin, doktorunun yaptığı bir hata olduğunu öne süren kadın 300 bin Euroluk tazminat davası açtı. 

DAVA REDDEDİLMİŞTİ

41 yaşındaki eski hasta Julia A., yaklaşık yedi yıl önce Almanya'nın Bielefeld kentindeki özel bir klinikte forsepsle doğuma maruz kaldığından beri akut idrar kaçırma sorunu yaşıyor. Julia, doktorunu kendisine çok yüksek dozda anestezi verdiğini iddia ederek doğumu riske attığını söyledi. Kliniğe dava açmıştı ancak Bielefeld Bölge Mahkemesi, hastanenin sahte tıbbi kayıtlar sunduğu iddiasına rağmen Temmuz 2022'de davayı reddetti.

Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda - Resim : 1

"ARTIK NORMAL BİR HAYATIM YOK"

Şimdi, sağlık problemleri devam eden kadın, adalete kavuşmak umuduyla Hamm Yüksek Bölge Mahkemesine başvurdu. Newsflash'a "Artık normal bir hayatım yok" dedi. Temmuz 2016'da şiddetli kasılmalar yaşarken ünlü kliniğe gitti. Ağrı nedeniyle epidural anestezi ile kasılmaları tamamen durdurdu, ancak dozun çok yüksek olduğunu iddia ediyor. Ardından, sağlıklı bir erkek bebeğin doğumuyla sonuçlanan ancak annenin pelvik tabanında ve sinirlerinde kalıcı hasara neden olan forseps doğumu izledi. Ayrıca, doktorun mesanesini boşaltmayı unuttuğunu ve bunun da hasara neden olduğunu iddia ediyor.

Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda - Resim : 2

DOKTOR İDDİALARI REDDETTİ

Her iki iddia da doktor tarafından reddedildi. Doğumdan sonra zar zor evden çıktığını anlatan
Julia, doğumundan beri günde 100 defaya kadar tuvalete gitmek zorunda kaldığını ve şiddetli uykusuzluk çektiğini söylüyor. Artık çalışamıyor ve evden çıkamıyor.

Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda - Resim : 3

YÜKSEK MAHKEME HAKLI BULDU

Bielefeld Bölge Mahkemesi ciddi bir tıbbi hata bulamamıştı ancak Yüksek Mahkeme mesanenin atlanan boşaltımının muhtemel olduğunu düşünmüş ve hastanın prosedürün riskleri hakkında yeterince bilgilendirilmediği gerçeğini eleştirmiştir. Yüksek Mahkeme, Julia'ya 300.000 Euro (6 milyon 41 bin 628 TL) tazminat verilmesini önerdi.

Doğumdan çıktıktan sonra hayatı bir daha eskisi gibi olmadı! Artık günde yüz kere aynı şeyi yapmak zorunda - Resim : 4

SORUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR

Uzlaşma sağlanamazsa, anestezinin doz aşımı olup olmadığını belirlemek için yeni bir bilirkişi görüşü alınacaktır. Taraflar şimdi Mahkeme'ye kararlarını bildirecek. Bu arada Bielefeld savcılığı, doktoru bedensel zarar verme ve dolandırıcılığa teşebbüsten soruşturmaya hazırlanıyor.