Doktor oğlu hasta yakınları tarafından darp edildi! Sözleri yürek burktu: Canım yanıyor

Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli asistan doktor hasta yakınları tarafından darp edildi. Doktor Mertcan Yazıcı'nın babası Nevzat Yazıcı, “Bir sağlık çalışanı, darba uğramış bir doktorun babası olarak canım yanıyor” diye konuştu.

Doktor oğlu hasta yakınları tarafından darp edildi! Sözleri yürek burktu: Canım yanıyor

Şişli Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü acil servisin yeşil alanında görevli Doktor Mertcan Yazıcı, Betül Ş.’yi (24) muayene ettiği sırada hastanın yakınları olan Muhammet Eren Ş. (17) ve Burak Ş. (27) tarafından saldırıya uğramıştı. Sağlık çalışanlarının ‘beyaz kod’ vermesiyle olay yerine hastane polisi ve güvenlik personeli sevk edilmiş, 2 saldırgan gözaltına alınmıştı.

DOKTOR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Saldırıda yüzü kanlar içinde kalan doktor tedaviye alınırken, gözaltına alınan Muhammet Eren Ş. ve Burak Ş. ‘beyaz kod yönetmeliği’ gereğince ifadelerinin alınmasına gerek duyulmadan işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmişti. Mahkemeye çıkarılan Muhammet Eren Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Burak Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Olay anı ise kameralara yansımıştı.

"ŞİDDET VARSA BİZ YOKUZ"

Yaşanan olayla ilgili TABİP-SEN Şişli Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları ve darp edilen doktorun babası Nevzat Yazıcı protesto gösterisi düzenledi. Baba Nevzat Yazıcı, “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları atarak, “Şiddet varsa biz yokuz" yazılı pankart açtı. Ardından da basın açıklaması yapıldı.

"ZOR ŞARTLARDA YETİŞTİRDİM"

Darp edilen doktorun babası Nevzat Yazıcı, “Ben darp edilen doktorun babasıyım. Ben bu çocuklarımı kolay yetiştirmedim. Şehir terörüne ya da şehir eşkıyalarına, bu olaylara maruz kalmasını istemiyorum. Bu çocukları ben ülkesine faydalı olsun, milletine hizmet versin diye yetiştirdim. Zor şartlarda yetiştirdim. Böyle bir olaya maruz kaldılar, çok üzücü. Biz bunları televizyonda görüyorduk.

"BİZ BURADA SÜRÜNDÜK"

Bu şartlarda okuyan bu çocuklar, vatanına milletine hizmet verecek bu çocuklar, şehir eşkıyaları tarafından bu kadar az bir cezayla herkes bu darbı yapabilir. Demek ki onlar da bu cezayı caydırıcı görmüyor. Ben adalet istiyorum. Sadece adalet istiyorum. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Onun için yasalarımızda gerekli düzenlemeyi yapmalarını rica ediyorum. Bir sağlık çalışanı, darba uğramış bir doktorun babası olarak canım yanıyor. Ben kaç gündür hastanede gece gündüz bekliyorum. Yoğun bakımda kaldı oğlum, biz burada süründük” dedi.

"CAYDIRICI ÖNLEM İSTİYORUM"

Sosyal medyada çıkan paylaşımlarla ilgili konuşan Yazıcı, “Sosyal medyada karşı tarafın verdiği bazı ifadeler var, hepsi yalan. Şimdi oğlum ifadesini verecek, şahitler var. ‘Saçımı tuttu’ gibi ifadeler veriyorlar. Bunlar çok ayıp, çirkin şeyler. Yanında kardeşleri vardı ve ağabeyi tutup kafa attı. Adalet istiyorum ben, adalet. Bu şehir eşkıyaları bu işi bu kadar kolay yapmasınlar. Caydırıcı önlem istiyorum” ifadelerini kullandı.