Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı

İstanbul'da ailesiyle ve eşiyle yaşayan Afgan bir aile dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar adım adım planladıkları kurguyu kusursuzca işletti ve ailenin evinde bulunan bütün ziynet eşyası ile dövizini kendi elleriyle teslim etmesini sağladı. Olayın ardından ise dolandırıcıların akılalmaz planı nasıl aşama aşama işlettiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı

İnanılmaz dolandırıcılık olayı 24 Temmuz'da Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi 1953 Sokak 47/5 numaralı dairede meydana geldi. Afganistan'daki bir akaryakıt şirketinin Türkiye temsilciliğini yapan 32 yaşındaki Abdulkarim Uzbek, 2,5 yıl önce ülkesinde eşi Nazire Uzbek'le (23) evlenmişti. Abdulkarim Uzbek, 8 aylık hamile eşi ile yaklaşık 20 yıldır Türkiye'de yaşayan annesi Baldibi Uzbek(60) ve babası Gafur Uzbek'le (68) aynı evde oturuyordu.

DOLANDIRICILAR, AFGAN AİLEYİ HEDEFİNE ALDI

Sabah gazetesinin haberine göre; Afganistanlı genç, olay günü patronunun oğlunun okul işlemleri işi için eşiyle birlikte Ankara'ya gitmişti ve cep telefonu çaldığı sırada Dışişleri Bakanlığı'nın önünde bulunuyordu. Uzbek'in telefonu çaldı.

Telefondaki kişiler, "Biz İstihbarat Teşkilatı'ndanız. Şu an sen eşinle birlikte Ankara'dasın. Geçen yıl İstanbul Taksim'de yaşanan patlamayla ilgili arıyoruz. Biliyorsunuz oraya bir kadın terörist bomba bırakmıştı. Bu olayla ilgili bir süre önce çalınan kimliğiniz kopyalanıp örgütler tarafından kullanıldı. Bu olayla ilgili 25 kişi şüpheli şu anda ve şebekeye bağlı olarak hepsinin telefonu hatta açık tutulmakta. Sakın telefonu kapatmayın. Şu an ne iş yapıyorsanız hemen yapın. 15 dakika süre veriyoruz. Telefonu kapatma" dediler.

Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı - Resim : 1

ADAM ANKARA'YA GİDİNCE DOLANDIRICILIK İÇİN DÜĞMEYE BASTILAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan çıktığında telefonun açık olan Abdulkarim Uzbek'e telefondaki ses, "Şimdi kimin yanındasın?" diye soruldu. 'Eşimin yanındayım' cevabı aldığında bu defa telefondaki ses, 'Eşin kime mesaj attı şu an?" dedi. Gerçekten de eşi bir tanıdığına o sırada 'selam' diye mesaj göndermişti.

Telefondaki ses daha sonra Abdulkarim Uzbek'e patronundan, ailesine, iş arkadaşlarından çalıştığı şirkete ve bir süre önce kaybettiği kimliğine kadar her şeyi saydı. Abdulkarim Uzbek aile hayatıyla ilgili her şeyi bilen ve Taksim'deki patlamayla ilgili 'Suriyeli .... isimleri tanıyor musun' diye soran telefondaki sese 'bilmiyorum' cevabını vermiş ve telefondaki kişinin polis olduğuna inanmıştı. Ardından Esenyurt'taki evde kaç kişi yaşadığı soruldu Afganistanlı gence.

Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı - Resim : 2

"BÜTÜN BİLGİLERİMİ BANA VERDİLER, ÇOK KORKTUM"

Abdulkarim Uzbek şöyle konuştu: "Benim her şeyimi biliyorlardı. İyice korkmuştum. Bana operasyonun 45 dakika süreceğini söyleyip telefonumu kapattırmadılar. Bir taraftan da annemi aradılar ve annemle beni konferansa alıp annemle görüştürdüler. Anneme 'durumum iyi, neredeyseniz dışarı çıkmayın, evde kalın. Bir sıkıntım yok. Ne istiyorlarsa onu yapın dedirttiler.

Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı - Resim : 3

BİNAYA GİRİŞLERİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ayrıca Özbekçe değil Türkçe konuşmamı istediler. Ayrıca internetimi de kapattırdılar" dedi. Abdulkarim Uzbek Ankara'da ve telefonu yaklaşık bir saat açık iken dolandırıcılardan ikisi Esenyurt'taki binadan içeriye giriş yaptı. Yaşlı anne babanın teşhis ettiği iki dolandırıcından birinin üzerinde beyaz tişört beyaz pantolon, diğerinde siyah gömlek vardı. Binanın hemen yakınındaki güvenlik kamerasından iki kişinin binaya giriş ve çıkışları tespit edildi.

Dolandırıcılar bu defa Afgan aileyi hedefine aldı: Başvurdukları yöntem ağızları açık bıraktı - Resim : 4

EVDEKİ ALTIN VE DOLARLARI TOPLAYIP KAYIPLARA KARIŞTILAR

Dolandırıcılar işleri daha kolay ve çabuk olsun diye yaşlı anne ve babayı da kandırmışlardı. Abdulkarim Uzbek, "Annemle görüştüklerinde evdeki altın ve dolarların hepsini bir araya toplayıp çantaya doldurtmuşlar. Ardından fotoğraflarını çektirip whatsaapp'tan .....numaralı telefona göndermelerini istemişler.