Dolandırıcılardan akıllara durgunluk tuzaklar: Vatandaşları banka gibi arıyor hesaplarını boşaltıyorlar!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Şimdi de, banka gibi arayarak, hesabınıza kimden, ne kadar para girmiş, çıkmış tüm bilgilerinizi veriyorlar. Bu durumda da vatandaş inanarak tüm bilgilerini paylaşıyor. Peki bu gibi durumlarda ne yapmalı?

Dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Vatandaşları  banka gibi arayarak, hesabınıza kimden, ne kadar para girmiş, çıkmış tüm bilgilerinizi veriyorlar. Bu durumda da vatandaş inanarak tüm bilgilerini paylaşıyor. Peki bu gibi durumlarda ne yapmalı?

Dolandırıcılardan akıllara durgunluk tuzaklar: Vatandaşları banka gibi arıyor hesaplarını boşaltıyorlar! - Resim : 1

Tv100 Muhabiri Şeyma Kan'ın haberine göre, dolandırıcılar bir türlü bitmiyor hatta yöntemleri de her geçen gün değişiyor. Banka gibi arayıp, vatandaşı 'prim ödemeniz var' diyerek, bankadan gerekli onayları vermelerini sağlıyor. Sonra da hesapları boşaltıyor.

Dolandırıcılardan akıllara durgunluk tuzaklar: Vatandaşları banka gibi arıyor hesaplarını boşaltıyorlar! - Resim : 2

Bu durumda arayan kişiler tüm banka bildirimlerini bildiği için hesaplarındaki hareketleri de bildiği için arayan kişilere tamamen güveniyorlar burada. Bankadan da arandığında aslında tüm hesap dökümü bilgilerini banka yetkilileri bildiği için bir anormallik olmadığını düşünülüyor. Fakat akabinde hesaplarındaki paranın çekilmesi ile dolandırıldıklarını çok sonra fark ediyorlar.