Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

İngiltere’de bir HSBC müşterisi maruz kaldığı dolandırıcılığı rapor etmek için HSBC müşteri hizmetleri hattında 7 saat bekledi.

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

İngiltere’nin Devon kentinde dolandırıcılara 3 bin 900 sterlin kaptıran Julie isimli bir müşteri  dolandırıcılığı banka yetkililerine bildirmek için toplamda 7 saat harcadı ve 50 sterlinlik telefon faturasıyla karşılaştı. Banka müşterisi işlemin çok fazla uzun sürmesi nedeniyle sabit hat telefon sağlayıcısının geçici olarak hattı kestiğini belirtti.

Finextra’nın haberine göre, olaydan ancak 4 gün sonra HSBC’ye ulaşabildiğini belirten dolandırıcılık mağduru, “Dolandırıcılar nedeniyle HSBC’yi suçlamıyorum. Ancak telefonla onlara ulaşabilmek tamamen imkansız” diyerek banka değiştirme kararını sebepleriyle açıkladı.

Julie, “Çok korkuyordum çünkü dolandırıcıların bana ait hangi kişisel bilgilere sahip olduğunu bilmiyordum. Kart bilgilerimin alınıp alınmayacağını ya da dizüstü bilgisayarımdan farklı bir bilgi elde edilip edilemeyeceğini bilmiyordum” ifadelerine yer verdi.

Habere göre, Julie de bankaların standart dışı muamelelerine maruz kalan müşterilerinden birisi. Tüketici hakları araştırma firması Which’e göre söz konusu uygulamalar daha sonraki dolandırıcılık girişimlerine karşı savunmasız bırakıyor.