Şeytanın bile aklına gelmez ama onlarınkine geldi!

Dolandırıcılar buldukları yeni yöntemlerle vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Mersin’de büyük baş hayvan alan ve ödemeyi EFT ile yapan, ancak bölgeden ayrıldıktan sonra EFT ödemesini iptal edip dolandırıcılık yapan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şeytanın bile aklına gelmez ama onlarınkine geldi!

Edinilen bilgiye göre, Mersin’de yaşayan H.G. isimli şahıs, internet üzerinden faaliyet gösteren ticari bir siteye sahibi olduğu 7 dana ve 2 düve satışı için ilan verdi. ilanı gören dolandırıcılar harekete geçerek H.G. ile irtibat kurdu.

Hayvanlar için sahibiyle 44 bin liraya anlaşan dolandırıcılar ödemenin banka hesabından EFT ile yapıldığını söyleyip, H.G'ye EFT emrini gösterdiler. Hayvanları alan dolandırıcılar hemen EFT emrini iptal ederek kayıplara karıştılar.

EFT ile yollanan paranın hesabına geçmediğini, yanından ayrıldıktan sonra şüphelilerin EFT’yi iptal ettiğini anlayan H.G. şahıslardan şikayetçi oldu.

Şikayetin üzerine çalışma başlatan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yandol Büro Amirliği ekipleri, müştekinin bahsettiği Ö.H. isimli kişinin Ö.K., E.S. isimli şahsın ise D.M. olduğunu tespit etti. Ayrıca incelenen güvenlik kameralarıyla hayvanların yüklendiği aracı da belirleyen ekipler, sisteme şahıslar ve araçla ilgili aranma kaydı girdi. Bunun üzerine Ceyhan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çevirmede durdurulan şahıslar, yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerinde yapılan aramda ise 17 bin lira para bulundu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.