Kurda bütçe öncesi son durum! Aşı endişeleri üzerine yükseldi!

Türkiye'de bütçe rakamlarının izleneceği yeni günde, koronavirüs aşısının piyasaya sürülme hızına dair şüpheler riskten kaçınma ticaretini teşvik ediyor. Dolar bugün kaç para? 15 Ekim Perşembe dolar kuru bugün...

Kurda bütçe öncesi son durum! Aşı endişeleri üzerine yükseldi!

Türkiye'de bütçe rakamlarının izleneceği yeni günde döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. Dolar 7,93 TL ve euro 9,32 lira seviyelerinde seyrediyor.

Koronavirüs aşısının piyasaya sürülme hızına dair şüpheler riskten kaçınma ticaretini teşvik ederken dolar son getirilerini güçlendiriyor.

15 Ekim Perşembe günü dolar kurunda son durum, döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum nedir? 

Yıl başından bu yana kademeli yükselişini sürdüren dolar ve euro rekor serisine devam ediyor.

Analistler Merkez Bankası attığı sıkılaştırma adımlarının kur üzerinde etkisinin sınırlı olduğunu ifade ediyor.

Kovid-19 tedavisine ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini korurken, ABD-Çin gerilimine eklenen Azerbaycan ile Ermenistan çatışmaları ayrıca takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte korona virüsten 57 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 9 bin 14’e yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, parasal analizleri yeniden düşünmek gerektiğini söyledi. 

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, ECB'nin Euro Bölgesi içinde borçlanma maliyetlerinde ayrışma yaşanmasını engellemek için farklı ülkelerden tahvil alırken esneklik göstermeye devam etmesi gerektiğini söyledi. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Kongresi'ndeki Demokratları korona virüsün ekonomnik etkileri ile mücadele için yeni bir yardım paketi üzerinde seçimlerden önce uzlaşma sağlanmamasını istemekle suçladı.

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, korona virüs salgınının etkilerinin Amerikan ekonomisini "derin bir çukura" soktuğunu, ancak Mayıs ayında ekonominin yeniden açılması ile başlayan toparlanmanın önceden tahmin edilenden daha güçlü olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün başlayacak AB liderler zirvesi öncesinde Avrupa Konseyi Başkanı Charhes Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefonda görüştü. Johnson, Brexit sonrası ticaret anlaşması için müzakerelerde ilerleme sağlanamamasından hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andy Haldane, ufuktaki risklere rağmen, İngiltere'nin korona virüs salgınının etkilerinden ekonomik toparlanmasının devam edeceğinden umutlu olduğunu söyledi.