Dolarda şaşırtan tahmin! Resmen çakılacak! FED faiz indirimleri doları nasıl etkileyecek?

Dolar ile ilgili beklenmedik tahmin geldi! Dolar ile ilgili öngörüler paylaşıldı. Uzmanlar Fed'in enflasyondaki düşüşle faiz indirimine başlayacağı doların değer kaybedeceğini belirtiyor.

Dolarda şaşırtan tahmin! Resmen çakılacak! FED faiz indirimleri doları nasıl etkileyecek?

Dolar ile ilgili şaşırtan tahmin! Uzmanlar açıkladı. Dolar resmen dibi görecek. Fed'in enflasyondaki düşüşle faiz indirimine başlayacağını belirten Merkezi Londra'da bulunan Varlık Yönetim Şirketi Eurizon SLJ Capital, doların değer kaybedebileceğini paylaştı.

FED FAİZ İNDİRİMLERİ DOLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Eurizon SLJ Capital Stratejistleri Stephen Jen ve Joana Freire paylaştıkları bir notta doların gelecek 4 ila 6 çeyreklik dönemde düşüşünü sürdürebileceğini ve yüzde 10-15 değer kaybedebileceğini öngördü. Bloomberg’in haberine göre, Uzmanlar ABD Merkez Bankası'nın şahinliğinin tepe noktasına çok yakın olduğunu ve bankanın sonraki hamlesinin faiz indirimi olacağını belirterek "Fed bu kadar sıkılaşmaya gittiği ortamda ABD'de ve dünyada enflasyon riskleri aşağı yönlü. Dünyanın büyük bölgelerinde zaten baskılanmış olan ekonomik aktivite, ironik bir şekilde, muhtemelen küresel talebin çökmesini önleyecek. Bu senaryo dolarda da önemli bir zayıflamaya işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.

DOLAR DÜŞECEK Mİ? 

Jen, bu senaryoyu ABD enflasyonunun 2021'de yükseldiği hızla gerileyeceği tahminine dayandırıyor.

Küresel piyasalarda dolar aşağı yönlü trendde. Bloomberg Dolar Endeksi Fed'den bu yıl faiz indirim beklentileriyle geçen Eylül ayındaki zirveden bu yana yüzde 10 düştü.