Dolar düşecek mi? Furkan Katmerci'den çarpıcı açıklama

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından uzmanlardan çarpıcı yorumlar gelmeye devam ediyor. Katmerciler AŞ. İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci dolar kurundaki yükselişin piyasalara etkisine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Dolar düşecek mi? Furkan Katmerci'den çarpıcı açıklama

Dolar kuru dün akşam saatlerinde 18,43 lirayı gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın ödeneceğini açıklamasının ardından dolar kurunun hangi seviyeye geleceği araştırılıyor. Döviz kurları ile ilgili önemli yorumlar gelmeye devam ediyor.

Katmerciler AŞ. İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, tv100.com’a yaptığı açıklamada, “Son dönem kurda yaşanan dalgalanmaların ve seviyesinin ülkemizdeki ekonomik verilerle uyuşmadığını zaten görüyorduk” dedi.

“Ülkemizde ihracatta, üretimde ve istihdamda yaşanan iyi gelişmelerin yansıması kurda gördüğümüz seviyeler asla değildi” ifadelerini kullanan Katmerci, sözlerine şöyle devam etti:

Kurda yaşanan manipülatif yükselişin şu an düzeltmesini yaşıyoruz. Savunma sanayiinde faaliyet gösteren ve gelirlerinin yüzde 80’i civarında ihracata dayanan bir firma olarak kısa vadede kurda yaşanan bu oynaklığın giderileceği ve kurun makul seviyeye oturacağını ön görüyoruz. Orta, uzun vadede büyüme ve yatırımda ki planlarımızda bir değişiklik yok aksine geliştirerek ve hedeflerimizi yükselterek ülkemizin ihracatına katkı yapmaya devam edeceğiz.

Alış 32,5043
Satış 32,5328
Değişim 0,03
Son Değer 32,5185
En yüksek 32,56
En düşük 32,47
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00