Dolar rekor kırdı gözler Merkez Bankası’nda

Bankalararası piyasada dolar bugün 17,59 ile yılın zirvesini gördü. Peki piyasalarda Dolar - Euro kaç TL? 20 Temmuz 2022 dolar kuru ne oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum ne? İşte piyasalarda kur durumu!

Dolar rekor kırdı gözler Merkez Bankası’nda

Piyasalarda kur 17,59'un hemen altında seyrediyor. TL'nin yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 25'i buldu. Euro/TL’de 18 sınırında hareket ediyor. Geçen hafta 1'in altına inen euro/dolar paritesi ise bu seviyenin üzerine çıkması sonrasında 1,02'de dengelendi. Dolar/TL'yi de yukarı yönlü etkilediği için takip edilen ayrıca doların küresel piyasalarda 20 yılın zirvesine yükselmesine neden olan küresel resesyon endişesi ise bir miktar azaldı. Endişelerin azalmasında Rusya'nın Avrupa Birliği'ne yaptığı doğalgaz ihracatının yeniden başlayacağı haberi de etkili oldu.

Faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

Dünya piyasalarının gözü faiz artırımına gitmesi beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın açıklamasında olacak. Verilecek mesajlar Euro üzerinde etkili olacak. İç piyasanın kulağı ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında olacak.